Με «ηλεκτροσόκ» απειλεί η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ την κυβέρνηση

Τι απαντά το Μαξίμου
Τρίτη, 01 Ιουλίου 2014 18:48
UPD:19:17
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
A- A A+

Πληθαίνουν στο εσωτερικό της κυβέρνησης τα στελέχη που εισηγούνται την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ σε περίπτωση που οι τελευταίοι υλοποιήσουν, με έναρξη από σήμερα το βράδυ, τις απειλές των συνδικαλιστών τους ηγεσιών και κατεβάσουν τους διακόπτες στις μεγαλύτερες ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες της χώρας, κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας.

Λόγω του παρελθόντος των συγκεκριμένων συνδικαλιστών αλλά και της συγκυρίας στην οποία βρίσκεται η χώρα, το Μαξίμου θεωρεί ότι οποιαδήποτε ακραία κίνηση από πλευράς των εργαζομένων της ΔΕΗ, σε συνδυασμό με την πολιτική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή «θα γυρίσει μπούμερανγκ» για τους εμπνευστές της.

Την ίδια βέβαια ώρα, η διοίκηση της επιχείρησης και ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής επεξεργάζονται προγράμματα κυλιόμενων περικοπών στην ηλεκτροδότηση ανά περιοχή, ώστε να αποφευχθεί ένα γενικευμένο μπλακ αουτ. 

Εκείνο που προβληματίζει την κυβέρνηση είναι η στάση των τοπικών κοινωνιών, κυρίως σε πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας όπου το σύνολο του πληθυσμού εργάζεται στη μεγάλα εργοστάσια της ΔΕΗ στην περιοχή.

Ήδη η ΓΕΝΟΠ δημοσιοποίησε επιστολές του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου προς τον Πρωθυπουργό, που ζητά διάλογο για την υπόθεση και του μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεοκλήτου προς τους αρμόδιους υπουργούς, που θέτει ερωτήματα για το τίμημα της πώλησης, την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Στο άλλο μέτωπο, αυτό των δικαστικών αποφάσεων για τα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επανέλαβε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Αστυνομικών, την πρόθεση της κυβέρνησης να υλοποιήσει την απόφαση του ΣτΕ για επιστροφή των μισθών των ένστολων στην προ του 2012 κατάσταση.

Ο κ. Σταϊκούρας, με εντολή του Μαξίμου, επιδιώκει, σε συνεργασία με τους ένστολους, να χαμηλώσει το κόστος για τα ταμεία του κράτους.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι το κονδύλι να καλυφθεί χωρίς τη λήψη νέων ισοδύναμων μέτρων διότι σε αυτήν την περίπτωση θα προκαλούνταν φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή