Ένα βήμα πριν την σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς για τη δολοφονία των τριών εφήβων

Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014 22:26
UPD:23:01
EPA/ABED AL HASHLAMOUN

Ο ισραηλινός στρατός είχε εξαπολύσει μια τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό των τριών εφήβων στη Δυτική Όχθη. Από την έναρξη των επιχειρήσεων αυτών έχουν σκοτωθεί πέντε Παλαιστίνιοι ενώ άλλοι 400, στην πλειονότητά τους μέλη της Χαμάς, έχουν συλληφθεί.

A- A A+

«Η Χαμάς θα πληρώσει» δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχουν, ενώ υφυπουργός Άμυνας του Ισραήλ Ντάνι Ντάνον απείλησε ότι θα εξαλείψει τη Χαμάς κατηγορώντας τη ευθέως για τη δολοφονία των τριών εφήβων που είχαν εξαφανιστεί στις 12 Ιουνίου στη Δυτική Όχθη και βρέθηκαν νεκροί απόψε κοντά στη Χεβρώνα. «Το Ισραήλ θα ανοίξει τις πύλες της κολάσης» προειδοποιεί η Χαμάς.

«Οι Ισραηλινοί έχουν την απαραίτητη θέληση και την αποφασιστικότητα για να υπομείνουν τις δοκιμασίες μιας μακράς επιχείρησης για την εξάλειψη της Χαμάς» ανέφερε ο Ντάνον σε ανακοίνωσή του.

«Θλίβομαι βαθιά με την είδηση της δολοφονίας των Ναφτάλι Φράνκελ, Γκιλάντ Σαέρ και Εγιάλ Γίφρα από τους τρομοκράτες της Χαμάς», πρόσθεσε ο Ισραηλινός αξιωματούχος.

Λίγο μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας ο Νετανιάχου είπε ότι οι τρεις νέοι δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από ανθρωπόμορφα κτήνη και αφού κατηγόρησε τη Χαμάς υποσχέθηκε ότι θα πληρώσει γι΄αυτό το έγκλημα.

REUTERS/HANDOUT

Οι τρεις νέοι ηλικίας από 16 έως 19 ετών, βρέθηκαν νεκροί απόψε κοντά στην κοινότητα Χαλούλ, στα βορειοδυτικά της Χεβρώνας, σε απόσταση μόλις δέκα λεπτών από το σημείο όπου είχαν χαθεί τα ίχνη τους, ανέφερε το δημόσιο ραδιόφωνο του Ισραήλ επικαλούμενο πηγές των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

EURONEWS
Απειλή η Χαμάς, συνεδριάζει η παλαιστινιακή κυβέρνηση

Από την πλευρά της η Χαμάς, αρνείεται ότι έχει την οιαδήποτε εμπλοκή και προειδοποίησε το Ισραήλ ότι «κάθε κλιμάκωση των επιχειρήσεών του ή ένας ενδεχόμενος πόλεμος θα ανοίξει τις πύλες της κόλασης».

«Εάν οι κατακτητές επιχειρήσουν κλιμάκωση ή πόλεμο, θα ανοίξουν τις πύλες της κόλασης κι αυτό θα αποβεί σε βάρος τους», είπε ένας εκπρόσωπος της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης στη Γάζα, ο Σάμι Άμπου Ζούχρι, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι αμφισβητεί την «ισραηλινή εκδοχή» της απαγωγής των τριών εφήβων.

EURONEWS

Παράλληλα με αυτές τις εξελίξεις ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς συγκάλεσε το βράδυ της Δευτέρας κατεπειγόντως έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Ο πρόεδρος Αμπάς συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη απόψε για να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις», δήλωσε ο εκπρόσωπός του Παλαιστίνιου προέδρου Νάμπιλ Άμπου Ρουντέινα.

Σημειώνεται ότι ο ισραηλινός στρατός είχε εξαπολύσει μια τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό των τριών εφήβων στη Δυτική Όχθη. Από την έναρξη των επιχειρήσεων αυτών έχουν σκοτωθεί πέντε Παλαιστίνιοι ενώ άλλοι 400, στην πλειονότητά τους μέλη της Χαμάς, έχουν συλληφθεί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή