Ο Ντεμιρτάς υποψήφιος των Κούρδων για την προεδρία της Τουρκίας

Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014 16:27
UPD:16:32
REUTERS/UMIT BEKTAS

«Είμαστε υποψήφιοι στις εκλογές με τον λαό και τις αρχές μας», δήλωσε ο κ. Ντεμίρτας, βουλευτής και δικηγόρος 41 ετών (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ο Σελαχατίν Ντεμίρτας, συμπρόεδρος του κυριότερου φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP), ανακοίνωσε ότι θα είναι ο υποψήφιος των Κούρδων στις προεδρικές εκλογές του Αυγούστου, στις οποίες το φαβορί είναι ο νυν πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Είμαστε υποψήφιοι στις εκλογές με τον λαό και τις αρχές μας», δήλωσε ο κ. Ντεμίρτας, βουλευτής και δικηγόρος 41 ετών.

Το κόμμα του επεσήμανε επίσης ότι ο κ. Ντεμίρτας «θα κρατήσει το πυρσό της μάχης για την ειρήνη» μεταξύ των Κούρδων και των Τούρκων.

Το ισλαμοσυντηρητικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), το οποίο βρίσκεται στην εξουσία από το 2002, θα ορίσει την Τρίτη τον υποψήφιό του, ο οποίος αναμένεται να είναι ο νυν πρωθυπουργός της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία όρισαν και επισήμως την Κυριακή τον πρώην γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) Εκμελεντίν Ιχσάνογλου κοινό τους υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή