Μουντιάλ 2014: Ο Τζέιμς Ροντρίγκες ανεβάζει διαρκώς την τιμή του

Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014 13:42
UPD:14:27
REUTERS/KAI PFAFFENBACH
A- A A+

Ένα Μουντιάλ μπορεί να αλλάξει την καριέρα, την ιστορία, τη ζωή ενός ποδοσφαιριστή. Μπορεί, επίσης, να βελτιώσει τον τραπεζικό λογαριασμό του. Από αυτή την άποψη λοιπόν ο Τζέιμς Ροντρίγκες, το νέο αστέρι του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, μπορεί να είναι ήσυχος για τα επόμενα χρόνια.

Στη νίκη της Εθνικής Κολομβίας επί της Ουρουγουάης με 2-0 για τη φάση των «16» ο νεαρός Κολομβιανός σημείωσε και τα δύο τέρματα των «καφετέρος», έφτασε ήδη στα πέντε σε τέσσερις αγώνες και οδηγεί μόνος την κούρσα των σκόρερ, με το πρώτο γκολ εναντίον της «σελέστε» να έχει ήδη περάσει στην ανθολογία του Παγκοσμίου Κυπέλλου ως ένα από τα ωραιότερα που σημειώθηκαν ποτέ.

Πέρυσι ο παίκτης πωλήθηκε από την Πόρτο στη Μονακό, σε μια συναλλαγή που περιλάμβανε και τον Μουτίνιο και έφτασε σε ένα συνολικό κόστος 70 εκ. ευρώ. Τώρα όμως πόσο κοστίζει ο Ροντρίγκες;

«Είναι πάντα δύσκολο να κάνεις υπολογισμούς» εκτιμά ο Αλεσάντρο Μότζι, μάνατζερ FIFA και πρόεδρος της GEA, μιας κοινοπραξίας στελεχών και μάνατζερ ποδοσφαιριστών. «Σίγουρα όμως η αξία του έχει αυξηθεί πολύ πιο πέρα από τα 40 εκατομμύρια ευρώ, το όριο που αυτές τις μέρες μπορεί να ξεπεραστεί μόνο από τους κορυφαίους παίκτες σε διεθνές επίπεδο, όπως ο Καβάνι ή ο Σουάρες».

Ο Ροντρίγκες θα συμπληρώσει 23 χρόνια ζωής στις 12 Ιουλίου. «Είναι ακόμα νέος και αυτό μπορεί μόνο να αυξήσει την αξία του, που μετά από αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο πάντως θα αυξηθεί αξιοσημείωτα, μαζί με εκείνη και άλλων παικτών της Κολομβίας» λέει ο Μότζι. 

Όσο για το πόσα θα μπορούσε να κερδίζει το «νούμερο 10» της Κολομβίας; «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αξίζει 5-6 εκ. ευρώ το χρόνο» απαντά ο έμπειρος μάνατζερ, δηλαδή μακριά ακόμη από τις «εξωγήινες» αμοιβές των Μέσι, Ρονάλντο και Μπέιλ.

Ως ενδιαφέρουσες περιπτώσεις ο Μότζι ξεχωρίζει επίσης εκείνες του Κάμπελ της Κόστα Ρίκα, τον οποίο πάντως ο Κώστας Μανωλάς «έσβησε» από το γήπεδο και του Αλγερινού Σλιμανί, ενώ συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή στους νέους παίκτες της Εθνικής Βελγίου, όπως για παράδειγμα τον 19χρονο Όριτζι που σκόραρε το μοναδικό γκολ στον αγώνα με τη Ρωσία.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις