Κινητοποιήσεις ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις

Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014 13:02
UPD:13:27
FOSPHOTOS /Angeliki Panagiotou

Στην Αθήνα η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συλλαλητήριο στις 15:00 στο κέντρο αγώνα που έχουν δημιουργήσει έξω από το υπουργείο Οικονομικών οι απολυμένες καθαρίστριες (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Κινητοποιήσεις ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις διοργανώνονται σήμερα σε διάφορες πόλεις, με κύριο αίτημα την κατάργηση του Ν.4250/2014 και την επαναπρόσληψη όλων των διαθεσίμων και απολυμένων υπαλλήλων.

Στην Αθήνα η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συλλαλητήριο στις 15:00 στο κέντρο αγώνα που έχουν δημιουργήσει έξω από το υπουργείο Οικονομικών οι απολυμένες καθαρίστριες.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, διοργανώνει η ΠΟΕ – ΟΤΑ, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η Ομοσπονδία, σχεδιάζει να παραδώσει στον αρμόδιο υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «χιλιάδες υπογραφών που εναντιώνονται στην εφαρμογή του Ν.4250/2014.

Παράλληλα η ΠΟΕ – ΟΤΑ καλεί τα μέλη της θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει της ΑΔΕΔΥ στο υπουργείο Οικονομικών.

Οι κινητοποιήσεις ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις θα συνεχιστούν την Τετάρτη 9 Ιουλίου, με 24ωρη Πανελλαδική απεργία που έχει προκηρυχθεί σε όλο το Δημόσιο.

Διαμαρτυρία στο δήμο Θεσσαλονίκης

Κινητοποίηση στα γραφεία των γενικών διευθυντών του δήμου Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, αντιδρώντας στην ποσόστωση του 15% στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Ζήτησαν να μην προχωρήσει η διαδικασία του επιμερισμού των ποσοστών της αξιολόγησης, όπως ορίζει η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης έχει αποφασίσει να μην εφαρμόσει την εν λόγω εγκύκλιο και ως εκ τούτου οι γενικοί διευθυντές δεν έχουν προβεί σε καμιά ενέργεια.

Κατάληψη στο νοσοκομείο Άρτας για την αξιολόγηση

Σε κατάληψη όλων των χώρων της διοικητικής υπηρεσίας και του γραφείου του διοικητή του νοσοκομείου Άρτας, προχώρησαν οι εργαζόμενοι σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της έκτακτης γενικής τους συνέλευσης, με θέμα την παρεμπόδιση του επιμερισμού ποσοστών αξιολόγησης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι, αναφέρουν ότι «συνεχίζουν δυναμικά μέχρι την κατάργηση του νόμου 4250/14». Παράλληλα, επισημαίνουν πως «είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους ότι ο νόμος για την αξιολόγηση είναι εχθρικός για τους υγειονομικούς, για τους ασθενείς και για όλους τους εργαζομένους».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή