Ρέθυμνο: Απελευθερώθηκε η θαλάσσια χελώνα «Ελευθερία»

Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014 13:03
UPD:13:03
ΑΡΧΕΛΩΝ
A- A A+

Η «Ελευθερία», μία πολύ σοβαρά τραυματισμένη θαλάσσια χελώνα, η οποία έμεινε σχεδόν ένα χρόνο στο Κέντρο Διάσωσης θαλάσσιων χελωνών του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ, αφέθηκε ελεύθερη και πλέον υγιής, στη θάλασσα του Ρεθύμνου, την Τετάρτη 25 Ιουνίου.

Η εκδήλωση απελευθέρωσης πραγματοποιήθηκε από τον ΑΡΧΕΛΩΝ με τη συνδρομή του Δήμου Ρεθύμνης – Γραφείο Τουρισμού και στηρίχθηκε από ξενοδοχεία της περιοχής.

Στην εκδήλωση απελευθέρωσης, η οποία έλαβε χώρα μπροστά από το ξενοδοχείο Aquila Porto Rethymno, παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης και η αντιδημάρχος Τουρισμού - Πολιτισμού Πέπη Μπιρλιράκη.

Ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε τον προσανατολισμό του Δήμου στην αειφόρο ανάπτυξη, τονίζοντας τη σημασία της προστασίας της θαλάσσιας χελώνας ως πολύτιμο στοιχείο του φυσικού περιβάλλοντος του Ρεθύμνου, ενώ παράλληλα η κ. Μπιρλιράκη, δήλωσε τη στήριξη του Δήμου στις προσπάθειες του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ και εξέφρασε την συγκίνησή της για την εκδήλωση.

ΑΡΧΕΛΩΝ

Η απελευθέρωση, κρίθηκε ιδιαίτερα επιτυχής, μιας και η «Ελευθερία» δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να κατευθυνθεί στη θάλασσα, αφήνοντας πίσω της τους συγκινημένους παρατηρητές της, οι οποίοι χειροκροτούσαν για αρκετή ώρα, μέχρι να χαθεί τελείως από το οπτικό τους πεδίο.      

Μέσα από την εκδήλωση επετεύχθη και άλλος ένας σημαντικός στόχος, που ήταν η συγκέντρωση δωρεών για την επισκευή των δύο δεξαμενών «επανένταξης» των θαλάσσιων χελωνών του Κέντρου Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα Αττικής.

ΑΡΧΕΛΩΝ

Η γενναιόδωρη ανταπόκριση ορισμένων ξενοδοχείων του Ρεθύμνου, αλλά και του  κόσμου, δίνει τη δυνατότητα επισκευής της μίας από τις δύο δεξαμενές.

Επιπλέον, σημαντικό θεωρείται ότι δημοτικοί φορείς, εθελοντές και τουριστικές επιχειρήσεις, μετέφεραν ένα μήνυμα σεβασμού και συνεργασίας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των ζώων που διαβιούν σε αυτό, αλλά και να ενημερώσουν για τα απλά μέτρα σε ατομικό αλλά και συλλογικό επίπεδο, που μπορούν να υιοθετηθούν από όλους, για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας κατά την περίοδο της ωοτοκίας, που ήδη έχει αρχίσει στο Ρέθυμνο και αυτό το καλοκαίρι.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή