Θεσσαλονίκη: Αποτίμηση του «δημοψηφίσματος» για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ

Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014 00:42
UPD:00:49
MotionTeam/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Το δημοψήφισμα ήταν επιτυχημένο και έβαλε το κίνημα κατά της ιδιωτικοποίησης στον ευρωπαϊκό «χάρτη», καθώς συμμετείχαν σε αυτό 218.000 πολίτες, πάνω από το 50% όσων ψήφισαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

A- A A+

Στην αποτίμηση του δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, που διενεργήθηκε στις 18 Μαΐου, προχώρησαν την Πέμτη πολίτες και φορείς, που πήραν μέρος στην ανοιχτή γενική συνέλευση, την οποία συγκάλεσε η οργάνωση «SOSτε το Νερό», ενώ συζητήθηκαν και τα επόμενα βήματα.

Όπως επισημάνθηκε, το δημοψήφισμα ήταν επιτυχημένο και έβαλε το κίνημα κατά της ιδιωτικοποίησης στον ευρωπαϊκό «χάρτη», καθώς συμμετείχαν σε αυτό 218.000 πολίτες, πάνω από το 50% όσων ψήφισαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αποφασίστηκε να γίνει παρέμβαση στη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΥΑΘ, στις 30 Ιουνίου, καθώς και μια σειρά κινητοποιήσεων κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Σε ότι αφορά το νομικό «οπλοστάσιο» των φορέων που είναι αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση, 111 πολίτες υπογράφουν την αίτηση ανάκλησης της μεταβίβασης των μετοχών της ΕΥΑΘ στο ΤΑΙΠΕΔ, ενώ θα κατατεθεί προσφυγή και στα αστικά δικαστήρια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή