Συγγνώμη από τον Γκάρι Όλντμαν για τη συνέντευξή του στο Playboy

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014 14:55
UPD:14:55
EPA/TAL COHEN

Ο Όλντμαν στη συνέντευξη υπερασπίστηκε ρατσιστικές απόψεις που είχαν εκφράσει παλαιότερα οι Μελ Γκίμπσον και Άλεκ Μπόλντγουιν εις βάρος ομοφυλόφιλων και Εβραίων (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Δημόσια απολογήθηκε ο ηθοποιός Γκάρι Όλντμαν, για τα σχόλιά του, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Playboy, τα οποία είχαν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

Ο Όλντμαν στη συνέντευξη υπερασπίστηκε ρατσιστικές απόψεις που είχαν εκφράσει παλαιότερα οι Μελ Γκίμπσον και Άλεκ Μπόλντγουιν εις βάρος ομοφυλόφιλων και Εβραίων.

Σε ανοιχτή επιστολή του σε διεθνή οργάνωση κατά της δυσφήμισης των Εβραίων την Τρίτη, ο Άγγλος ηθοποιός δήλωσε ότι μετάνιωσε για τα προσβλητικά του σχόλια, επισημαίνοντας πως αντιλαμβάνεται ότι όσα είπε συμβάλλουν στη διαιώνιση ενός λανθασμένου στερεοτύπου.

Στη συνέντευξη ο 56χρονος ηθοποιός κατηγόρησε όσους επιτέθηκαν στον συνάδελφό του, Μελ Γκίμπσον, όταν το 2006, την ώρα που συνελήφθη να οδηγά μεθυσμένος, είχε ένα αντισημιτικό παραλήρημα, στο Λος Άντζελες.

Αντίστοιχα, τάχθηκε και στο πλευρό του Άλεκ Μπόλντγουιν, ο οποίος σε καυγά του πέρσι στη Νέα Υόρκη χρησιμοποίησε προσβλητικές για τους ομοφυλόφιλους εκφράσεις.

Χαρακτηριστικά ο Όλντμαν ανέφερε ότι «είπαν πράγματα που όλοι έχουμε πει, ας μην υποκρινόμαστε».

JIMMY KIMMEL LIVE

Η αντίδραση της εβραϊκής κοινότητας οδήγησε τον Άγγλο ηθοποιό να ζητήσει δημόσια «συγγνώμη από καρδιάς», επισημαίνοντας ότι τρέφει αισθήματα συμπάθειας για τους Εβραίους γενικά και ειδικότερα για εκείνους που αποτελούν κομμάτι της ζωής του.

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή