Συνεχίζονται οι απολογίες για την υπόθεση της ηρωίνης

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014 09:51
UPD:11:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Μέλη του πληρώματος στο πλοίο «Noor One», με το οποίο μεταφέρθηκε η ηρωίνη στην Ελλάδα, οδηγούνται στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά (Τρίτη 24 Ιουνίου).

A- A A+

Στους ανακριτές προσέρχεται σήμερα η τελευταία ομάδα των κατηγορουμένων για την υπόθεση της ηρωίνης.

Σήμερα θα απολογηθούν τα πέντε μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου NOOR ONE, ο Τούρκος υπήκοος με το βελγικό διαβατήριο και η 53χρονη γυναίκα που φέρεται ως διαχειρίστρια της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Εναντίον όλων των προσαχθέντων, έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Εναντίον ορισμένων εξ αυτών έχει σχηματισθεί ξεχωριστή δικογραφία για λαθρεμπόριο καυσίμων, καθώς στο πλοίο βρέθηκαν 18 τόνοι ντίζελ κίνησης χωρίς παραστατικά.

Έως τώρα για την υπόθεση της ηρωίνης, έχουν κριθεί προφυλακιστέα συνολικά 16 άτομα.

Για την ποσότητα συνολικού μεικτού βάρους ενός τόνου εκατόν τριάντα τριών κιλών και τετρακοσίων είκοσι γραμμαρίων (1.133,420 κιλών) που εντοπίστηκε σε αποθήκη και σε γκαράζ έπαυλης στη Φιλοθέη πριν από δύο εβδομάδες, έχουν ήδη προφυλακισθεί εννέα άτομα, πέντε Τούρκοι υπήκοοι, ένας Αλβανός και τρεις Έλληνες, μεταξύ των οποίων ο 40χρονος εφοπλιστής, η πρώην σύζυγός του και ο σύντροφός της.

Όλοι τους έχουν οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού εκτός από τον Αλβανό υπήκοο που κρατείται στις φυλακές Χαλκίδας.

Επίσης, για την υπόθεση εντοπισμού της δεύτερης ποσότητας ηρωίνης εννιακοσίων ογδόντα έξι κιλών και εξακοσίων γραμμαρίων (986,6 κιλών) που εντοπίστηκε σε άλλη επιχείρηση του λιμενικού στο Κορωπί σε εγκαταλελειμμένες αποθήκες, έχουν κριθεί προφυλακιστέα επτά άτομα, μεταξύ των οποίων ένας 47χρονος Ιρανός που φέρεται να έχει κομβικό ρόλο στην υπόθεση και ένας 32χρονος αλουμινοκατασκευαστής.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε χθες η απάντληση των 18 τόνων λαθραίων καυσίμων από το πλοίο NOOR ONE. Συνολικά το καύσιμο βρισκόταν σε 8 δεξαμενές. Στις 6 υπήρχε περισσότερο νερό από πετρέλαιο και στις άλλες δύο καθαρό ντίζελ κίνησης.

Άμεσα θα γίνει διαδικασία εξαερισμού των δεξαμενών και αναμένεται να ακολουθήσει έρευνα από την ασφάλεια του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά, προκειμένου να διαπιστωθεί αν μέσα στα στεγανά των δεξαμενών υπάρχουν ειδικές κρύπτες που μπορεί να κρύβουν και άλλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών που δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή