Δωρεάν εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών

Στην Πειραιώς 260, με ελεύθερη είσοδο
Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014 08:05
ΦΩΤΟΓΕΣΩΤΕ
A- A A+

Το Φεστιβάλ Αθηνών διοργανώνει - με ελεύθερη είσοδο για το κοινό - μια σειρά από γοητευτικές βραδιές, στον Κήπο της Πειραιώς 260, με στόχο να παρατείνει την ευχάριστη διάθεση με μουσική και χαλάρωση.

«Jerusalem - Choreography for Greece» του Μίκαελ Κλίεν

Από τις 27 έως τις 29 Ιουνίου, στο Κτήριο Α, στις 7 το απόγευμα, ο εικαστικός συνεργάτης του Φορσάιθ και χορογράφος, ο Αυστριακός Μίκαελ Κλίεν, παρουσιάζει για πρώτη φορά δουλειά του στο Φεστιβάλ, σε έναν ανοιχτό χώρο, όπου η είσοδος και η έξοδος των θεατών θα είναι ελεύθερη. Πρόκειται για μια συνάντηση δεκατριών περίπου προσώπων, μια μικτής ομάδας που αποτελείται από - επαγγελματίες και μη - χορευτές, οι οποίοι θα στήσουν μια διαδραστική «παράσταση - εγκατάσταση».

«Jerusalem - Choreography for Greece».

Καθώς οι θεατές και οι συμμετέχοντες θα κινούνται ελεύθερα στον χώρο, αναμένεται να αναπτυχθεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, μέσω των αισθήσεων και της κίνησης. Όπως έχει τονίσει ο ίδιος ο Κλίεν, οι ερμηνευτές δεν θα ακολουθήσουν αυστηρές χορογραφικές οδηγίες. Θα κινηθούν αυθόρμητα, με κινήσεις που θυμίζουν περισσότερο τον «χορό που θα έκανε ο καθένας σπίτι του ή με τους φίλους του». Το όλο εγχείρημα κρύβει πίσω του έναν προβληματισμό για την κρίση του δυτικού πολιτισμού, στον οποίο έχει υπερτροφήσει η λογική και ο καταναλωτισμός, έναντι του συναισθήματος, της φαντασίας και της δημιουργικότητας. Σε αυτές τις σκέψεις παραπέμπει, άλλωστε, και ο τίτλος «Jerusalem», που, με τη σειρά του, παραπέμπει στο ομότιτλο ποίημα του Ουίλιαμ Μπλέικ.

Μίκαελ Κλίεν.

Ρεμπέτικη βραδιά με τη Σοφία Εμφιετζή

Την Κυριακή 29 Ιουνίου, στις 10.30 το βράδυ, η Σοφία Εμφιετζή διεκδικεί επάξια τον τίτλο της αυθεντικής λαϊκής ερμηνεύτριας, με αφετηρία την Αθηναϊκή Κομπανία και φτάνοντας μέχρι το «Καφέ Αμάν» του Κώστα Φέρρη, το «Τραγούδι για την Κοκκινιά» και το «Ταξίδι» του συγκροτήματος Δρόμος. Με παρακαταθήκη την πολυετή πείρα της, θα ξεναγήσει το κοινό σε παλιά και νεώτερα λαϊκά μονοπάτια, υπό την ενορχήστρωση και το μπουζούκι του Νώε Ζαφειρίδη και τη συνοδεία των μουσικών: Κώστα Τσεκούρα (κιθάρα), Δημήτρη Γκίνη (ακορντεόν), Θοδωρή Κουέλη (μπάσο) και Μιράν Τσαλικιάν (μπαγλαμάς).

Rast Hitzaz & Λένα Κιτσοπούλου

Την Τρίτη 1 Ιουλίου, στις 10.30 το βράδυ, η Λένα Κιτσοπούλου θα ενώσει τη φωνή της με τη μουσική των: Στράτου Γκρίντζαλη (τρίχορδο μπουζούκι - φωνή), Μπάμπη Παπαδημητρίου (μπαγλαμάς - τρίχορδο μπουζούκι - φωνή), Γιάννου Περλέγκα (κιθάρα - φωνή), Δημήτρη Παπαδάμη (ακορντεόν) και Νικόλα Καραολάνη (βιολί).

Ελένη Κοκκίδου - Λένα Κιτσοπούλου.

«Ο Άγγελος Παπαδημητρίου και η Ελένη Κοκκίδου ξεχνάνε...»

Τη Δευτέρα 7 Ιουλίου, στις 11.00 το βράδυ, ο Άγγελος Παπαδημητρίου και η Ελένη Κοκκίδου θα τραγουδήσουν, με τη συνοδεία του Νίκου Πλάτανου και της Βάλιας Πλαΐνη στο πιάνο.

Πληροφορίες
Πειραιώς 260 - Κτήριο Δ: Πειραιώς 260 - Ταύρος (είσοδος μόνο από Πειραιώς), τηλ.: 210 9282900.

naftemporiki.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς