«Βραχυκυκλώνει» τη συγκυβέρνηση η εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ

Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014 08:39
UPD:09:22
SOOC/MENELAOS MYRILLAS
A- A A+

Δεν πρόλαβε καλά καλά να κλείσει το μέτωπο με το ΠΑΣΟΚ για τη «μικρή ΔΕΗ» και η συγκυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα ακόμη υπό σύσταση μέτωπο για την ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, αυτή τη φορά από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως έχει γράψει το naftemporiki.gr, ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αποφάσισε «να συγκροτηθεί ένα πλατύ παλλαϊκό κοινωνικό μέτωπο για την αποτροπή της περαιτέρω διάσπασης, διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας και της δυνατότητας πρόσβασης στο κοινωνικό αγαθό της ενέργειας σε όλους τους πολίτες».

Για αυτόν τον σκοπό ο Αλ. Τσίπρας έχει ήδη στείλει επιστολή προς τους Φ. Κουβέλη, Δ. Κουτσούμπα , Π. Καμμένο και ανεξάρτητους βουλευτές, με την οποία τους ζητά να δώσουν το «παρών» στην εκδήλωση που οργανώνει την Πέμπτη ο ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα τη «μικρή ΔΕΗ».

Πρόσκληση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ θα λάβουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Λούκα Κατσέλη και άλλες πολιτικές κινήσεις που υποστήριξαν την υποψηφιότητα Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν, καθώς και κοινωνικοί φορείς, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης -πρωτίστως  από περιοχές στις οποίες υπάρχουν ορυχεία και εργοστάσια της ΔΕΗ.

Στόχος της Κουμουνδούρου είναι το μέτωπο να λειτουργήσει πιλοτικά με επόμενη «στάση» τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό και με μεγάλο στόχο ένα μέτωπο ανατροπής της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Από την πλευρά του το Μαξίμου παρακολουθεί τις εξελίξεις και έχει στείλει το μήνυμα ότι τα προαπαιτούμενα πρέπει να εκπληρωθούν στο ακέραιο προκειμένου να ξεκινήσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους.

Επίσης, θεωρεί πως έχει κλείσει το ενδοκυβερνητικό μέτωπο, σημειώνοντας ότι το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ θα περάσει χωρίς πρόβλημα από το δεύτερο θερινό τμήμα της Βουλής, ενώ επιχειρεί βελτιώσεις σε σημεία που κρίνεται πως επιδέχονται αλλαγές. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή