Μουντιάλ 2014: Η Κολομβία 4-1 την Ιαπωνία

Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014 01:00
UPD:01:06
REUTERS/ERIC GAILLARD

Η είσοδος του Τζέιμς Ροντρίγκες στην ενδεκάδα της Κολομβίας στο β΄ μέρος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της ομάδας του Πέκερμαν.

A- A A+

Το 3Χ3 στον 3ο όμιλο έκανε η Κολομβία, η οποία επικράτησε με 4-1 της Ιαπωνίας κι έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο την πρώτη φάση της διοργάνωσης. Η ομάδα του Πέκερμαν θα αντιμετωπίσει στο γύρο των «16» την δεύτερη του 4ου ομίλου, Ουρουγουάη.

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε το ματς για την Κολομβία, η οποία στο 17ο λεπτό προηγήθηκε με το πέναλτι του Κουαντράδο. Ο Κονό έκανε λάθος εκτίμηση κι ανέτρεψε τον Ράμος, δίδοντας την ευκαιρία στον επιθετικό της Φιορεντίνα να δώσει προβάδισμα στους Λατινομαερικάνους.

Οι Ασιάτες, που από την αρχή είχαν τον έλεγχο του αγώνα και ήταν πιο επιθετικοί, έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 26΄ με τον Καγκάουα να σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά ο Οσπίνα απόκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.

Τελικά, η ομάδα του Αλμπέρτο Τζακερόνι δικαιώθηκε για την επιμονή της (12 τελικές στο πρώτο μέρος έναντι 3 της Κολομβίας) στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με το πολύ ωραίο γκολ του Οκαζάκι από τη σέντρα του Χόντα (1-1).

Η είσοδος του Τζέιμς Ροντρίγκες στην ενδεκάδα της Κολομβίας στο β΄ μέρος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της ομάδας του Πέκερμαν. Το γκολ δεν άργησε να έρθει, καθώς στο 55΄ ο Τζάκσον Μαρτίνες με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-1, ενώ η «σεμνή τελετή» έλαβε τέλος στο 82΄, πάλι με τον Μαρτίνες να πλασάρει υποδειγματικά τον Ιάπωνα γκολκίπερ και να «γράφει» το 3-1. Στο 90΄ ο Τζέιμς Ροντρίγκες σφράγισε τον θρίαμβο των Κολομβιανών.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις