ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ για το σημερινό μπλάκ άουτ

Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2004 17:22
UPD:17:25
A- A A+

Πλήρη έρευνα και στη συνέχεια, στον κατάλληλο χρόνο, επίσημη ενημέρωση της Βουλής για τα αίτια της σημερινής εκτεταμένης διακοπής ρεύματος ζητεί το ΠΑΣΟΚ με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Κόμματος.

«Ένα μήνα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες οφείλουμε να προστατεύσουμε τη διεθνή εικόνα της χώρας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

«Είναι, όμως προφανής -μετά την ομολογία του υπουργού Ανάπτυξης κ. Σιούφα ότι η εκτεταμένη διακοπή ρεύματος οφείλεται σε λανθασμένους υπολογισμούς στη διαχείριση του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας- η ύπαρξη συγκεκριμένων ευθυνών που πρέπει να αποδοθούν», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, σημειώνεται ότι «η Κυβέρνηση και η νέα διοίκηση του αρμόδιου για τη διαχείριση ΔΕΣΜΙΕ, η οποία τοποθετήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, είχαν υποχρέωση πρώτον να έχουν σχεδιάσει ένα πρόγραμμα περιοδικών διακοπών ρεύματος -λόγω των ειδικών συνθηκών του αναμενόμενου καύσωνα- και δεύτερον να έχουν ενημερώσει τους καταναλωτές, πολίτες και επιχειρήσεις για αυτοσυγκράτηση στην κατανάλωση».

Από την πλευρά του το ΚΚΕ σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι το σημερινό μπλάκ άουτ είναι αποτέλεσμα της υψηλής ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας σε συνδυασμό με τις συνέπειες από την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας -που προώθησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ-, την έλλειψη επενδύσεων, τη μείωση των συντηρήσεων του δικτύου και των Μονάδων καθώς και τη μετοχοποίηση της ΔΕΗ και τη λειτουργία της με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Το ΚΚΕ εκτιμά ότι χρειάζεται διερεύνηση για την παραγωγική ικανότητα της ΔΕΗ και τι αποθέματα υπήρχαν σε συνθήκες απελευθέρωσης της αγοράς τη συγκεκριμένη στιγμή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή