Πέντε ταράτσες για ποτό κάτω από τον αττικό ουρανό

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014 17:40
UPD:17:47
A- A A+

Ταράτσα bar (Χοροστάσιο)

Στον τέταρτο όροφο του θρυλικού Χοροστασίου, θα βρείτε το Ταράτσα Bar. Εδώ θα δοκιμάσετε καλοφτιαγμένα cocktails πάντα υπό τους ήχους καλοκαιρινών μουσικών επιλογών, μιας και το σκηνικό θυμίζει νησιώτικο beach bar. Η θέα του φωτισμένου Λυκαβηττού και το άραγμα στα τραπεζάκια πικ νικ θα σας χαλαρώσουν

Πληροφορίες: Σκουλενίου 2, πλατεία Κλαυθμώνος, 210 3314330, www.facebook.com/xorostasion.

Υπερωκεάνιο

Κοιτώντας από ψηλά το κέντρο της πόλης, θα δείτε χαρακτηριστικά μια έντονη γαλάζια ταράτσα. Αυτό άλλωστε είναι και το σήμα κατατεθέν του Υπερωκεάνιου. Η είσοδός του βρίσκεται στην οδό Περικλέους στο κέντρο, μέσα στη στοά, όπου βρίσκεται το καφενείο του από το 1930. Η αρχή γίνεται πάντα με ένα νόστιμο μεζεδάκι και τσίπουρο από τον Τύρναβο στη στοά και στη συνέχεια, τα σκαλάκια θα σας βγάλουν στην μπλε ταράτσα, με τη λογική του καταστρώματος, όπου θα απολαύσετε παγωμένη μπύρα, καλά ποτά και γιατί όχι, καλοφτιαγμένα cocktails; Ετοιμαστείτε και… σαλπάρουμε!

Πληροφορίες: Περικλέους 46, Αθήνα, 210 3234945, www.facebook.com/Yperokeanio.

Βios

Το γνωστό κι αγαπημένο σε όλους μας Bios στην Πειραιώς, εκτός από ένας εξαιρετικός πολυχώρος με ποικίλες δράσεις και μουσικά events, διαθέτει  μια υπέροχη ταράτσα. Όσοι την έχουν επισκεφθεί γνωρίζουν ότι εκεί θα απολαύσουν το ποτό τους με θέα την Ακρόπολη και το καλοκαιρινό φεγγάρι χωρίς να ξοδέψουν μια περιουσία, ενώ παράλληλα θα ακούνε μουσικάρες. Αρπάξτε μια σεζλονγκ ή ένα βαρελάκι μπύρας και πιείτε το ποτό σας χαζεύοντας την κινηματογραφική προβολή στον τοίχο πίσω από το μπαρ.

Πληροφορίες: Bios, Πειραιώς 84, 210 3425335, www.bios.gr.

White Νoise

Μια low budget ταράτσα άνοιξε πρόσφατα στο Γκάζι, με καθαρό ήχο, χωρίς παρεμβολές και παράσιτα, εξ ου και το όνομά της. Σε μια δίπατη μονοκατοικία στην οδό Ευμολπιδών, φτιάχτηκε ένας όμορφος πολυχώρος, στο ισόγειο του οποίου εκτυλίσσεται η χειμερινή διασκέδαση, στον πρώτο όροφο θα βρείτε το στούντιο, για πρόβες και  ηχογραφήσεις, ενώ τέρμα πάνω, στην ταράτσα, πλήρως ανακαινισμένη πρόσφατα, θα πιείτε τη μπυρίτσα σας με θέα… την Ακρόπολη και τον απέραντο ουρανό. Δοκιμάστε και τα cocktails του μαγαζιού, υπό τους ήχους alternative μουσικών επιλογών ή απολαμβάνοντας κάποιο από τα ακουστικά live καλλιτεχνών, που φιλοξενούνται συχνά πυκνά.

Πληροφορίες: White Noise Music Place, Ευμολπιδών 20, Γκάζι, 690 777 8889, www.facebook.com/Whitenoisemusicplacepage.

Αliarman

Δεν είναι ακριβώς ταράτσα, δεν είναι ακριβώς κήπος, δεν είναι ακριβώς αυλή, αλλά αξίζει 1000%  μια επίσκεψη. Το πανέμορφο τύπου ταρατσάκι (στο ισόγειο δίπλα από το Aliaraman) που άνοιξε από πέρυσι, έχει γίνει στέκι για τους λάτρεις του κέντρου. Το πολύχρωμο σκηνικό του, με τα παλιά ξύλινα έπιπλα, τα όμορφα φωτιστικά και τις έθνικ πινελιές, είναι ιδανικό για να απολαύσετε ένα από τα πρωτότυπα και ευφάνταστα cocktails.

Πληροφορίες: Aliarman, Σωφρονίου 2, Γκάζι, 210 3426322, www.facebook.com/pages/A-LIAR-MAN-official/241477942578425.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]

Πηγή: Clickatlife.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή