Ιράκ: Αιφνιδιαστική επίσκεψη Κέρι στη Βαγδάτη

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014 10:53
UPD:10:55
REUTERS/POOL

Ο κ. Κέρι έφτασε στην πρωτεύουσα του Ιράκ μετά το ταξίδι του στην Αίγυπτο και στο Αμάν. Στη φωτογραφία, η άφιξη του Τζον Κέρι στο Αεροδρόμιο Βασίλισσα Αλία της Ιορδανίας.

A- A A+

Αιφνιδιαστή επίσκεψη στη Βαγδάτη πραγματοποιεί ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι. 

Ο κ. Κέρι έφτασε στην πρωτεύουσα του Ιράκ μετά το ταξίδι του στην Αίγυπτο και στο Αμάν με στόχο να πιέσει τον Ιρακινό πρωθυπουργό Αλ Μαλίκι να σχηματίσει μία πιο περιεκτική κυβέρνηση για να καταπνίξει την εξέγερση των τζιχαντιστών σουνιτών.

Αντικείμενο των συζητήσεων που θα έχει είναι οι ενέργειες που θα κάνουν οι ΗΠΑ για να βοηθήσουν το Ιράκ. Επιπλέον, θα παροτρύνει τους Ιρακινούς ηγέτες να σχηματίσουν γρήγορα μία κυβέρνηση που θα αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα των Ιρακινών.

EURONEWS

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε την Κυριακή ότι η χώρα του δεν θα διαλέξει τον κυβερνήτη της Βαγδάτης, έχει, όμως, διαπιστώσει  δυσαρέσκεια σε Κούρδους, σουνίτες και κάποιους σιίτες για τη διακυβέρνηση Μαλίκι.

Οι ΗΠΑ επιθυμούν μία ηγεσία «που θα είναι έτοιμη να είναι περιεκτική και να μοιραστεί την εξουσία», επεσήμανε ο Αμερικανός αξιωματούχος. 

ASSOCIATED PRESS

Η επίσκεψη του Κέρι στη Βαγδάτη έλαβε χώρα μετά την προέλαση των σουνιτών μέσα στο Σαββατοκύριακο και την κατάληψη από μέρους τους οχυρών κατά μήκος των συνόρων Ιράκ-Συρίας.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή