Αντιπαράθεση Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ για το σχέδιο διακυβέρνησης και τα «ανοίγματα»

Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014 15:23
UPD:15:35
A- A A+

Αντιπαράθεση με τη Ν.Δ. προκαλούν οι τοποθετήσεις στη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Την αρχή έκανε η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Άννα η οποία κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για απουσία σχεδίου και προσανατολισμού. «Τα βασικά συμπεράσματα από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ: Σχέδιο δεν έχουν, γιατί η κάθε συνιστώσα έχει τη δική της άποψη. Προσανατολισμό δεν έχουν, μια που καλούν ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΚΚΕ σε κοινή πορεία κατά της Ευρώπης. Ήταν, πράγματι, μια Κεντρική Επιτροπή αλήθειας για τον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Ασημακοπούλου.

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ που σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «δεν περιμένουμε από τη Ν.Δ. να κατανοήσουν το στρατηγικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την ανόρθωση της χώρας και την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων. Το μόνο τους σχέδιο είναι το μνημόνιο, η μόνη τους έγνοια να περάσουν με άριστα στις εξετάσεις υπακοής προς την κα Μέρκελ».

Η χθεσινή συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ήταν έντονη με σημείο τριβής την πολιτική συμμαχιών και κυρίως γύρω από το ερώτημα «σε ποιους απευθύνεται και με ποιους θα κυβερνήσει» το κόμμα. Στελέχη του κόμματος όπως ο Γιάννης Μηλιός απέρριψαν κάθε συζήτηση για προσέγγιση με «το μνημονιακό κέντρο».

Νωρίτερα η Αριστερή Πλατφόρμα εξέφρασε την  πλήρη διαφωνία της σε ενδεχόμενη συνεργασία με δυνάμεις που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ.

Είχε προηγηθεί η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας που απευθύνεται σε δυνάμεις και προσωπικότητες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που έχουν διαχωρίσει τώρα τη θέση τους από την κυβερνητική πολιτική.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή