Μουντιάλ 2014: Αγώνας επιβίωσης για την Πορτογαλία

Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014 10:10
UPD:16:08
REUTERS/SIPHIWE SIBEKO

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή προπόνηση της εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας.

A- A A+

Δύσκολο απόγευμα αναμένεται να έχουν απόψε (19:00) Βέλγιο και Ρωσία, καθώς στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής για τον 8ο όμιλο του Μουντιάλ θα αναμετρηθούν μεταξύ τους με στόχο την πρόκριση στο «Μαρακανά» του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Το Βέλγιο προέρχεται από τη νίκη επί της Αλγερίας (2-1), ενώ οι Ρώσοι στο πρώτο παιχνίδι τους δεν μπόρεσαν να νικήσουν τη Νότια Κορέα (1-1). Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί συνολικά οκτώ φορές στην ιστορία τους, με τη Ρωσία να υπερτερεί 4-3 στις νίκες, ενώ ένα ματς έληξε ισόπαλο.

Οι δύο προπονητές δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα και θα παρατάξουν τις καλύτερες δυνατές ενδεκάδες. Ο Φάμπιο Καπέλο δήλωσε ότι αυτό το ματς θα κρίνει την πρόκριση στον όμιλο και ζήτησε από τους παίκτες του να προσέξουν ιδιαίτερα τα αστέρια των Βέλγων, Λουκάκου και Αζάρ.

Πιθανές ενδεκάδες είναι, για το Βέλγιο οι, Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Βερτόνγκεν, Βαν Μπούιτεν, Ντε Μπριν, Τσαντλί, Βίτσελ, Ντέμπελε, Αζάρ, Λουκάκου και για τη Ρωία οι, Ακινφέεφ, Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Εσέντσκο, Κομπάροφ, Ζιρκόφ, Γκλουσάκοφ, Σάμεντοφ, Φαϊζούλιν, Σάτοφ, Κοκόριν.

          Φαβορί η Κορέα

Στη συνάντηση που θα ακολουθήσει (22:00) θα παίξουν στο «Μπέιρα Ρίο» του Πόρτο Αλέγκρε Νότια Κορέα και Αλγερία. Στο πρώτο παιχνίδι οι Κορεάτες αναδείχθηκαν ισόπαλοι της Ρωσίας, ενώ οι Αλγερινοί ηττήθηκαν από το Βέλγιο.

Οι ομάδες έχουν αναμετρηθεί μόνο μια φορά στο παρελθόν και συγκεκριμένα σε φιλικό παιχνίδι το 1985 στο Μεξικό, όπου η Νότια Κορέα νίκησε με 2-0, ενώ οι Ασιάτες παραμένουν αήττητοι όταν αντιμετωπίζουν αφρικανικές ομάδες σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πιθανές συνθέσεις είναι, για τη Νότια Κορέα οι, Σουνγκ Ρίονγκ, Γιονγκ, Σουκ Γιουνγκ, Γιουνγκ Κβον, Χέονγκ Χο, Σουνγκ Γέουνγκ, Κουκ Γιουνγκ, Τσουνγκ Γιονγκ, Χέουνγκ Μιν, Για Σεόλ, Τσου Γιουνγκ και για την Αλγερία οι, Μπολχί, Μπουγκέρα, Γκουλάμ, Χαλίσε, Μεντζανί, Μπενταλέμπ, Φεγκουλί, Μαχρέζ, Μοστέφα, Ταϊντέρ και Σουντανί.

            Αγώνας επιβίωσης για τους Πορτογάλους

Στο πλαίσιο του 7ου ομίλου, τέλος, η Πορτογαλία θα παίξει για την ύπαρξή της, δηλαδή για να μείνει ζωντανή στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Στην «Αρένα Αμαζόνια» του Μανάους τα ξημερώματα της Δευτέρας (01:00) οι Ίβηρες θα αντιμετωπίσουν τις ΗΠΑ, προερχόμενες από το «χαστούκι» με τη Γερμανία (0-4), ενώ οι Αμερικανοί έχουν τη νίκη με τη Γκάνα.

Η ισοπαλία στον αγώνα των Γερμανών με τους Γκανέζους (2-2) ξαναβάζει τους Πορτογάλους στο «κόλπο», εφόσον φυσικά νικήσουν. Ο Πάουλο Μπέντο έχει πάντως αρκετές απώλειες, αφού ο Πέπε είναι τιμωρημένος και οι Κοεντράο, Ούγκο Αλμέιδα τραυματίες.

Η προϊστορία των αντίπαλων είναι απόλυτα ισορροπημένη, αφού μοιράζονται από δύο νίκες ενώ ένα παιχνίδι έληξε ισόπαλο. Την τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν στη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν το 2002, με την Αμερική να επικρατεί 3-2.

Μια πιθανή ενδεκάδα των ΗΠΑ συνθέτουν οι, Χάουαρντ, Τζόνσον, Κάμερον, Μπέσλερ, Μπίσλι, Μπεντόγια, Μπράντλεϊ, Μπέκερμαν, Τζόουνς, Ντέμπσεϊ, Γιόχανσον και για την Πορτογαλία οι, Πατρίσιο, Περέιρα, Άλβες, Κόστα, Α. Αλμέιδα, Βελόσο, Καρβάλιο, Μουτίνιο, Νάνι, Πόστιγκα, Ρονάλντο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις