Λευκορωσία: Αποφυλακίσθηκε ο ακτιβιστής Άλες Μπελιάτσκι

Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014 19:33
UPD:19:38
EPA/TATYANA ZENKOVICH

Ο Μπελιάτσκι ο οποίος είναι επικεφαλής της οργάνωσης Viasna (Άνοιξη) που βοηθάει τα θύματα της κυβερνητικής καταστολής στη Λευκορωσία, φυλακίστηκε τον Νοέμβριο του 2011 για φοροδιαφυγή (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ο Λευκορώσος ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αλες Μπελιάτσκι αποφυλακίστηκε ενάμιση χρόνο προτού εκτίσει το σύνολο της ποινής του. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος της πρόωρης αποφυλάκισής του.

Ο Μπελιάτσκι ο οποίος είναι επικεφαλής της οργάνωσης Viasna (Άνοιξη) που βοηθάει τα θύματα της κυβερνητικής καταστολής στη Λευκορωσία, φυλακίστηκε τον Νοέμβριο του 2011 για φοροδιαφυγή.

Ειδικότερα ο  Μπελιάτσκι καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4,5 ετών με την κατηγορία ότι διατηρούσε μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς στην Πολωνία και την Λιθουανία.

Ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι οι λογαριασμοί ήταν απαραίτητοι για την οργάνωσή του επειδή η κυβέρνηση της Λευκορωσίας δεν του επέτρεπε να διατηρεί λογαριασμό στη χώρα.

Τότε Δυτικοί παρατηρητές είχαν καταδικάσει τη σύλληψή του ως πολιτικά υποκινούμενη.

Σημειώνεται ότι ο  πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο οποίος βρίσκεται στην ηγεσία της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας από το 1994, κατηγορείται συχνά για διώξεις αντιφρονούντων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή