Φωτεινή Δάρρα: «…η φύση του ανθρώπου τον κάνει να ελπίζει...»

Η Φωτεινή Δάρρα μιλά για τη συναυλία «Black & White - Τα καλύτερά μας χρόνια»
Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014 10:10
A- A A+

Με ατμόσφαιρα θερινού σινεμά και τραγούδια από την ελληνική έντεχνη και την παγκόσμια ροκ σκηνή, αλλά και αυθεντικά λαϊκά που έγιναν κλασικά μέσα στον χρόνο, η ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα ετοιμάζεται να μας ταξιδέψει σε νοσταλγικές εποχές, και μας μιλά για τη συναυλία «Black & White - Τα καλύτερά μας χρόνια».

Ξεκινώντας τις καλοκαιρινές της συναυλίες σε ασπρόμαυρο φόντο, η Φωτεινή Δάρρα θα παρουσιάσει με τους μουσικούς της τα ωραιότερα τραγούδια των «καλύτερών μας χρόνων», στο Stage Volume 1, την Πέμπτη 26 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ.

Με την αισθαντική φωνή και τη δυναμική της παρουσία στη σκηνή, σε συνδυασμό με σπουδαίους σολίστ - μουσικούς, η Φωτεινή Δάρρα υπόσχεται μια μοναδική παράσταση και μας δίνει μια γεύση για αυτήν τη βραδιά, εκφράζοντας, παράλληλα, τους προβληματισμούς της για την εποχή μας.

Σε ποιες εποχές θα μας ταξιδέψει αυτή η βραδιά;

Από τις αρχές του 20ού αιώνα περίπου, μέχρι σήμερα. Θα παρουσιάσουμε μυθικά τραγούδια του σινεμά, ελληνικά και ξένα, που ταξιδεύουν στο 2014 με τη δική μας σημερινή - μοντέρνα ματιά. Άλλα από αυτά είναι απόλυτα συνδεδεμένα με την εικόνα των ταινιών που έντυσαν, όπως τα “Παιδιά του Πειραιά”, ο “Ζορμπάς” και το “The way we were”. Άλλα πάλι, έκαναν δική τους ανεξάρτητη καριέρα, όπως τα “Αν σ' αρνηθώ αγάπη μου”, “Αν θυμηθείς τ’ ονειρό μου” ή αλλιώς “Honeymoon”, “Windmills of your mind” και το “Όλα αρχίζουν αλλιώς”. Φόντο: εικόνες από τις ταινίες αυτές.

Τι υποδηλώνει ο τίτλος της συναυλίας;

Ο τίτλος “Black and white - Τα καλύτερά μας χρόνια” δηλώνει το κλασσικό ασπρόμαυρο των καλύτερων χρόνων του κινηματογράφου, των χρόνων της αθωότητας και της ανεμελιάς, μεταφέροντας την ατμόσφαιρα του θερινού σινεμά μέσα στον χώρο του Stage Volume 1, ένα στολίδι στην καρδιά της Αθήνας. Κοντά μας, σε ένα ξεχωριστό opening act, θα είναι οι Penny and the swinging cats.

Τι τραγούδια έχετε επιλέξει να ερμηνεύσετε;

“Magna de Carnival”, “Against all odds”, “Sky fall”, “Αγάπη που ’γινες”, “The wall”, “Η θητεία”, “Pulp fiction – Μισιρλού”, καθώς και τραγούδια από την προσωπική μου πορεία.

Ποια στοιχεία καθιστούν ένα τραγούδι διαχρονικό και κλασσικό;

Ένα τραγούδι γίνεται κλασσικό, όταν εκφράζει με απόλυτο τρόπο την εποχή στην οποία γράφτηκε, και, ταυτόχρονα, εκπέμπει ιδανικά το σήμα της εποχής αυτής στο μέλλον.

Τι σας ενώνει με τον Μίκη Θεοδωράκη;

Με έφερε κοντά του το ίδιο καλλιτεχνικό όραμα και μοιράστηκε μαζί μου ήδη έναν σπουδαίο κύκλο τραγουδιών. Τον ευχαριστώ.

Ποια στιγμή της καλλιτεχνικής σας πορείας θεωρείτε καθοριστική για την καριέρα σας;

Τη γνωριμία και τη συνάφεια με μεγάλα μεγέθη: τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Νίκο Μαμαγκάκη, τον Μίμη Πλέσσα, τη Βίκυ Μοσχολιού, τον Rolando Villazon, τον Angel Parra και, φυσικά, τον Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Τι σας προβληματίζει περισσότερο στην εποχή μας;

Η διάβρωση της κοινωνίας, το δήθεν, ο κανιβαλισμός, η αμορφωσιά, η έλλειψη γούστου, η προσπάθεια πολλών να μοιάσουν νέοι σε έναν κόσμο που αρνείται να ενηλικιωθεί.

Τι σας εμπνέει θετικές σκέψεις και ελπίδα;

Παρόλο που τα περιθώρια για βάσιμες ελπίδες στενεύουν, η φύση του ανθρώπου τον κάνει να ελπίζει.

Συντελεστές
Εικαστικός σχεδιασμός: Νίκος Καλαβρυτινός, σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Χαραλάμπους, σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Πληροφορίες
Stage Volume 1: Αγ. Ελεούσης 3 & Κακουργιοδικείου - Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3232132. Τιμές εισιτηρίων: προπώληση: πρώτα εισιτήρια: 12 ευρώ, μετά την εξάντλησή τους: 15 ευρώ, τελικό στάδιο προπώλησης: 19 ευρώ, στο ταμείο: 19 ευρώ. Σημεία προπώλησης: Ticket House (Πανεπιστημίου 42 - εντός Στοάς Πεσμαζόγλου, τηλ.: 210 3608366), Reload Stores (Πανεπιστημίου 54, τηλ.: 210 3801464), ηλεκτρονικά: ticketpro.gr και tickethouse.gr

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]
 

Προτεινόμενα για εσάς