Αλ. Τσίπρας: Κοινός ο αγώνας ΣΥΡΙΖΑ – Podemos

Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014 13:54
UPD:13:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας (κέντρο) συναντάται στη Βουλή με αντιπροσωπεία του κόμματος Podemos της Ισπανίας με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή Pablo Iglesias Turrion (2Δ).

A- A A+

Με αντιπροσωπεία των νεοεκλογέντων ευρωβουλευτών του κόμματος Podemos της Ισπανίας, συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως υπήρξε συμφωνία ότι ο αγώνας των δυο κομμάτων είναι ενιαίος και πως πρέπει να υπάρξει συνδυασμός δράσεων, «προκειμένου σε όλη την Ευρώπη να ξημερώσει μια μέρα αισιοδοξίας και προοπτικής για τους λαούς μας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε τους Podemos ως τη μεγάλη έκπληξη των ευρωεκλογών και χαιρέτισε το γεγονός πως κατάφεραν να συγκεντρώσουν τη «δυσαρέσκεια αλλά και την ελπίδα» των αγανακτισμένων Ισπανών.

«Για εμάς δεν είναι επάγγελμα» είπε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως τα δυο κόμματα συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητο νέες ιδέες και νέοι άνθρωποι να φέρουν στους θεσμούς «ένα νέο αέρα για τη σχέση πολιτών και πολιτικής».

Υπογράμμισε επίσης, πως η αντιπροσωπεία των ευρωβουλευτών του Ισπανικού Podemos δεν είναι νέοι μόνο στην ηλικία αλλά και στις ιδέες.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή