Μουντιάλ 2014 (3ος όμιλος): Κολομβία-Ακτή Ελεφαντοστού 2-1

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014 20:54
UPD:20:58
REUTERS/DAVID GRAY
A- A A+

Η Κολομβία είναι πια το «αφεντικό» του 3ου ομίλου, μετά τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες, καθώς στην ανωτερότητα της ομάδας του Χοσέ Πέκερμαν υποκλίθηκε και η Ακτή Ελεφαντοστού, την οποία οι «Καφετέρος» νίκησαν στο Εθνικό στάδιο της Μπραζίλια με 2-1.

Η νοτιοαμερικανική ομάδα μετρά έξι βαθμούς και ουσιαστικά εξασφάλισε  την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ οι «Ελέφαντες» έμειναν στους τρεις, από τη νίκη της πρεμιέρας με την Ιαπωνία και τα πάντα γι΄ αυτούς θα κριθούν στην αναμέτρηση με την Ελλάδα, την τελευταία αγωνιστική του ομίλου.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο και δεν είχε να επιδείξει κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, με τους Κολομβιανούς να απειλούν πάντως με ένα καλό σουτ του Γκουτιέρες που πέρασε μόλις άουτ στο 6΄ και τον Ροντρίγκες να πλασάρει άουτ απέναντι στην εστία στο 28΄.

Η είσοδος του Κιντέρο στην επανάληψη έδωσε μεγαλύτερη ποιότητα στο παιχνίδι της Κολομβίας, που απείλησε άμεσα στο 59΄ με τον «κεραυνό» του Κουαδράδο να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Μπαρί και πήρε προβάδισμα στο 64΄ με κεφαλιά του Ροντρίγκες σε εκτέλεση κόρνερ.

Έξι λεπτά αργότερα σημειώθηκε το 2-0 με την αποκάλυψη του αγώνα, τον 21χρονο Χουάν Κιντέρο, που έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση και πλάσαρε άψογα.

Οι Αφρικανοί δεν είχαν πια άλλη επιλογή από το να δώσουν το άπαν των δυνάμεών τους για να γυρίσουν το παιχνίδι. Οι παίκτες του Σαμπρί Λαμουσί πίεσαν πολύ, όμως παρότι μείωσαν μόλις τρία λεπτά μετά το 0-2 (73΄) με ωραία προσπάθεια του Ζερβίνιο, δεν κατόρθωσαν να φτάσουν στο βαθμό.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις