Μπάσκετ: Στο τιμόνι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Ιτούδης

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014 16:18
UPD:16:24
ICON PRESS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

«Είμαι υπερήφανος που βρίσκομαι στη Μόσχα και φοράω ήδη τη φανέλα με το έμβλημα αυτής της μεγάλης ομάδας. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα δουλέψω σκληρά για να παίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε» ήταν η πρώτη δήλωση του Ιτούδη (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Σημαντική διάκριση για το ελληνικό μπάσκετ και τους Έλληνες προπονητές, με τον Δημήτρη Ιτούδη να είναι πια και επίσημα ο αντικαταστάτης του Έτορε Μεσίνα στον πάγκο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο 43χρονος τεχνικός, επί σειρά ετών άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό, έκανε πέρυσι το πρώτο βήμα του ως head coach με την τουρκική Μπάνβιτ και «εξαργύρωσε» την εκπληκτική χρονιά που είχε (28 νίκες-2 ήττες και ημιτελικά πρωταθλήματος) υπογράφοντας διετές συμβόλαιο με τους Ρώσους. 

«Είμαι υπερήφανος που βρίσκομαι στη Μόσχα και φοράω ήδη τη φανέλα με το έμβλημα αυτής της μεγάλης ομάδας. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα δουλέψω σκληρά για να παίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε» ήταν η πρώτη δήλωση του Ιτούδη.

«Παρακολουθούσαμε στενά την καριέρα του, γνωρίζαμε το ταλέντο και τις γνώσεις του, τις προσωπικές ικανότητες, την εμπειρία και την υπομονή που είχε για την ανέλιξή του. Στις συζητήσεις που κάναμε έδειξε να έχει μεγάλη επιθυμία, φρέσκες ιδέες και θέλαμε ένα άτομο με αυτή τη θετική προσέγγιση» δήλωσε ο πρόεδρος της ρωσικής ομάδας, Αντρέι Βατούτιν.
 
«Είμαστε βέβαιοι πως θα φέρει νέο άνεμο, θα βρει έναν κώδικα επικοινωνίας με τους νέους και τους παλιούς παίκτες και θα χτίσει μια ομάδα με νοοτροπία νικητή. Ευχαριστούμε τη διοίκηση της Μπάνβιτ που δεν εναντιώθηκε στο αίτημα του Δημήτρη να δουλέψει σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη» πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις