Selfie οδήγησε σε διάγνωση μίνι εγκεφαλικού

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014 14:08
UPD:14:16
CNN
A- A A+

Ένα βίντεο, το οποίο τράβηξε μια γυναίκα στον Καναδά, όταν παρουσίασε ορισμένα συμπτώματα, οδήγησε στη διάγνωση ότι πέρναγε μίνι εγκεφαλικό επεισόδιο.

Όταν Στέισι Γιέπες ένιωσε το πρόσωπο της να παγώνει για λίγα λεπτά, επισκέφθηκε ένα νοσοκομείο του Τορόντο, όπου μετά από αναλυτικές εξετάσεις, οι γιατροί της είπαν ότι για την κρίση που πέρασε ευθύνεται το στρες.

Ωστόσο, η γυναίκα από τον Καναδά εμφάνισε αντίστοιχα συμπτώματα και τις επόμενες δύο ημέρες και αποφάσισε να τραβήξει ένα βίντεο, εκείνη τη στιγμή, για να το δείξει στους γιατρούς.

Η 49χρονη στο βίντεο έλεγε ότι έχει και πάλι αυτή την παράξενη αίσθηση, ενώ η ομιλία της φαινόταν επηρεασμένη.

Η Στέισι επέστρεψε στο νοσοκομείο, πιστεύοντας ότι αν έδειχνε το βίντεο στους γιατρούς, θα καταλάβαιναν ότι είχαν κάνει λάθος διάγνωση την πρώτη φορά.

Πράγματι, οι γιατροί βλέποντας το βίντεο διαπίστωσαν ότι η 49χρονη πέρασε ένα μίνι εγκεφαλικό επεισόδιο, που διήρκησε περίπου 10 λεπτά.

Πλέον η Στέισι αναρρώνει στο σπίτι της, λαμβάνοντας την κατάλληλη θεραπεία, ενώ οι γιατροί επαινούν τη δημιουργικότητά της, που τους έδωσε την ευκαιρία να κάνουν τελικά τη σωστή διάγνωση.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή