Έξι στους δέκα Αθηναίους θα παραμείνουν στην πρωτεύουσα στη διάρκεια των Ολυμπιακών

Μόνο το 7,3% έχει ήδη προμηθευθεί εισιτήριο για κάποιο αγώνισμα
Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2004 18:40
A- A A+

Έξι στους δέκα κατοίκους της Αθήνας δηλώνουν με μικρότερη ή μεγαλύτερη βεβαιότητα ότι θα παραμείνουν στην πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με δημοσκόπηση των εταιρειών MRB, Research International και VPRC για λογαριασμό της Επιτροπής «Αθήνα 2004».

Μόνο το 7,3% έχει ήδη προμηθευθεί εισιτήριο για κάποιο από τα ολυμπιακά αγωνίσματα ενώ 21,3% δηλώνει ότι σκοπεύει να αγοράσει εισιτήριο στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Τέσσερις στους δέκα κατοίκους της πρωτεύουσας (40,7%) που δηλώνουν ότι θα παραμείνουν στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, σκοπεύουν να παρακολουθήσουν τα αγωνίσματα ή τις τελετές των Αγώνων στα στάδια όπου θα διεξαχθούν. Το αντίστοιχο ποσοστό ένα μήνα πριν, ήταν μόλις 26,1% γεγονός που επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις ότι αυξάνεται σημαντικά η πρόθεση των πολιτών για αγορά εισιτηρίων για τους Αγώνες.

Τρεις στους τέσσερις (74,1%) πιστεύουν ότι η ολυμπιακή προετοιμασία έχει βελτιώσει την εικόνα της Ελλάδας στον υπόλοιπο κόσμο, ενώ το 70,9% θεωρεί το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης κατά τη διάρκεια των Αγώνων από λίγο έως καθόλου πιθανό. Αντίθετα, μόλις ένα 13,6% εμφανίζεται να πιστεύει ότι η πορεία των Ολυμπιακών προετοιμασιών έχει βλάψει το κύρος της χώρας διεθνώς.

Τέλος τρεις στους τέσσερις Έλληνες (75,2%) αξιολογούν τα έργα για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων με εντυπωσιακά θετικό τρόπο (42,3% καλό και 32,9% εξαιρετικό). Ειδικότερα το ποσοστό εκείνων που το θεωρούν εξαιρετικό, πιθανότατα και λόγω χρήσης κάποιων έργων το τελευταίο διάστημα από τους πολίτες, είναι υπερδιπλάσιο από κάθε άλλη προηγούμενη μέτρηση (2001: 7%, 2002: 6,8%, 2003: 12,7%, 5/2004: 14,2%).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή