Η σειρήνες θα ηχήσουν και πάλι στη Λευκωσία

Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2004 20:40

A- A A+

Όπως πριν από 30 χρόνια κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, αύριο Τρίτη 20 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι, θα ηχήσουν και πάλι στη Λευκωσία οι σειρήνες με το σύνθημα έναρξης συναγερμού και τρία περίπου λεπτά αργότερα, θα ηχήσουν και πάλι με το σύνθημα της λήξης του συναγερμού.

Σε αυτά τα τρία λεπτά όλοι θα βγουν από τους χώρους εργασίας ή τα σπίτια τους και θα σταθούν στα πεζοδρόμια, ενώ η κυκλοφορία στους δρόμους θα παγώσει, ώστε με αυτή τη σιωπηρή διαμαρτυρία να δοθεί από όλους του Κυπρίους το διπλό μήνυμα: «Oχι στην κατοχή - Ναι στην επανένωση της πατρίδας μας».

«Κύπρος 1974-2004. ΟΧΙ στην κατοχή. ΝΑΙ στην επανένωση» είναι ο τίτλος και της εκδήλωσης μνήμης και αγώνα που διοργανώνει η κυπριακή κυβέρνηση στις 9:00 το βράδυ στο Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄ στη Λευκωσία, με κύριο ομιλητή τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο.

Σήμερα, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα, οι συγγενείς των αγνοουμένων συγκεντρώθηκαν στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

Μπορεί οι ρυτίδες να πύκνωσαν, τα μαλλιά να άσπρισαν, τα χρόνια από τη μαύρη επέτειο του Ιουλίου του 1974 να είναι φέτος τριάντα, οι συγγενείς όμως των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής που συγκεντρώθηκαν στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, άρχισαν απεργία πείνας με τις φωτογραφίες των οικείων τους που αγνοούνται στο χέρι και την απαίτηση από τους ισχυρούς της γης να εξακριβωθεί η τύχη τους.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή