Μαλαισία: 10 νεκροί μετανάστες από ναυάγιο ξύλινου σκάφους

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014 10:24
UPD:10:30
REUTERS/SAMSUL SAID

Από τους περίπου 1,5 εκατομμύριο μετανάστες που εργάζονται στη Μαλαισία χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα, οι μισοί και πλέον προέρχονται από την Ινδονησία.

A- A A+

Τη σωρό ενός ακόμη επιβάτη του υπερφορτωμένου ξύλινου σκάφους που βυθίστηκε στα ανοιχτά των μαλαισιανών ακτών, εντόπισαν τα σωστικά συνεργία, ανεβάζοντας έτσι  τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 10.

Εξακολουθούν να αγνοούνται 25 άνθρωποι ενώ 62 έχουν διασωθεί.

Στο ξύλινο σκάφος, επέβαιναν 97 Ινδονήσιοι, οι οποίοι πιστεύεται ότι ήταν παράτυποι μετανάστες. Το σκάφος τους εκτιμάται πως ανατράπηκε όταν χτυπήθηκε από τεράστια κύματα.

Μερικοί από τους αγνοούμενους ενδεχομένως να έχουν επιζήσει και να κρύβονται φοβούμενοι τη σύλληψή τους, είπε ο Μοχάμεντ Χαμπάλι Γιαακούπ, περιφερειακός αξιωματικός των ναυτιλιακών αρχών, καθώς εκτιμάται πως οι επιβάτες ήταν παράτυποι μετανάστες από την Ινδονησία.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το σημείο βύθισης του σκάφους «βρίσκεται πολύ κοντά στη στεριά».

Σύμφωνα με επιζήσαντες, είπε ο Χαμπάλι, 97 άνθρωποι επέβαιναν στριμωγμένοι στο ξύλινο σκάφος το οποίο βυθίστηκε όταν χτυπήθηκε από τεράστια κύματα.

Από τους περίπου 1,5 εκατομμύριο μετανάστες που εργάζονται στη Μαλαισία χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα, οι μισοί και πλέον προέρχονται από την Ινδονησία.

EURONEWS

Η Μαλαισία, μια από τις πιο πλούσιες οικονομίες της Νοτιοανατολικής Ασίας, είναι από καιρό μαγνήτης για μετανάστες από την Ινδονησία και άλλες φτωχότερες χώρες στην περιοχή. Πολλοί Ινδονήσιοι εργάζονται στις μεγάλες φυτείες παραγωγής φοινικελαίου της Μαλαισίας.

Η Ινδονησία και η Μαλαισία μιλούν παρόμοια γλώσσα κι έχουν παρεμφερή κουλτούρα, γεγονός που ευνοεί την ροή Ινδονήσιων μεταναστών στη Μαλαισία.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή