Ο Πάπας Φραγκίσκος θα προσευχηθεί για τη συμφιλίωση στην Κορεατική χερσόνησο

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014 00:23
UPD:00:29
REUTERS/TONY GENTILE

Ο Πάπας (φωτ. αρχείου) θα ολοκληρώσει το ταξίδι του στις 18 Αυγούστου με μια «λειτουργία για την Ειρήνη και τη Συμφιλίωση» στον καθεδρικό ναό Μαγιόνγκ- ντονγκ στην πρωτεύουσα Σεούλ.

A- A A+

Υπέρ της  ειρήνης και της συμφιλίωσης στην κορεατική χερσόνησο θα προσευχηθεί ο Πάπας Φραγκίσκος σε λειτουργία που θα χοροστατήσει κατά την επίσκεψή του στη Νότια Κορέα τον προσεχή Αύγουστο.

Ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας θα κάνει το πρώτο του ταξίδι στην Ασία, μετά την εκλογή του το Μάρτιο του 2013 ως επικεφαλής της Αγίας Έδρας, μεταβαίνοντας στη Νότια Κορέα το διάστημα από τις 13 έως τις 18 Αυγούστου προκειμένου να λάβει μέρος σε συγκέντρωση της Καθολικής Νεολαίας από όλη την Ασία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του ταξιδιού που δόθηκε  στη δημοσιότητα από το Βατικανό, ο Πάπας θα ολοκληρώσει το ταξίδι του στις 18 Αυγούστου με μια «λειτουργία για την Ειρήνη και τη Συμφιλίωση» στον καθεδρικό ναό Μαγιόνγκ- ντονγκ στην πρωτεύουσα Σεούλ.

Τα δύο κράτη της κορεατικής χερσονήσου η Νότια Κορέα και η κομμουνιστική Βόρεια Κορέα είναι σε διαρκή αντιπαράθεση μετά την ανακωχή με την οποία τερματίστηκε ο μεταξύ τους πόλεμος το 1953 ο οποίος χώρισε εκατομμύρια ανθρώπους από τις οικογένειες τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή