«Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα διαπραγματεύσεων με την τρόικα»

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014 21:50
UPD:22:16
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Πηγές του Μαξίμου αναφέρουν ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται για τα προαπαιτούμενα και θεωρούν βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις.

A- A A+

Η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται για τα προαπαιτούμενα, αναφέρουν στελέχη του Μαξίμου και του υπουργείου Οικονομικών, τα οποία, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, θεωρούν βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις.

Νωρίτερα, πάλι σύμφωνα με υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους, έγινε γνωστό ότι ξεκινά νέος κύκλος διαπραγματεύσεων τον Ιούλιο και στο  επίκεντρο αυτών θα βρεθεί η περαιτέρω διευθέτηση του χρέους.

Επίσης οι πηγές αυτές διαψεύδουν κατηγορηματικά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας νωρίτερα και περιγράφουν χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Ειδικότερα η διάψευση ήρθε σε δημοσίευμα του ΑΜΠΕ που επικαλούταν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη σύμφωνα με τα οποία ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, ξεκινά τον Ιούλιο και στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί η περαιτέρω διευθέτηση του χρέους.

Τα στελέχη αυτά ανέφεραν ότι η συγκεκριμένη διαπραγμάτευση θα διεξαχθεί σε τρία στάδια και βασική προϋπόθεση για να τελεσφορήσει, είναι η εφαρμογή του Μνημονίου.

Μάλιστα, όπως έλεγαν, από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο ζητείται να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και τις βελτιώσεις στην καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιδιωτών προς το Δημόσιο, καθώς είναι δεδομένο ότι όλο περισσότεροι πολίτες και επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταποκριθούν.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με την 5η επικαιροποίηση του Μνημονίου, θα αρχίσει η διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους.

Τέλος υποστήριζαν ότι μετά την ολοκλήρωσή της, θα μπορούν να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες για να συζητηθούν τα αιτήματα της κυβέρνησης για μειώσεις στη φορολογία γενικότερα, καθώς, τότε θα έχει προσδιοριστεί τόσο το χρηματοδοτικό, όσο και το δημοσιονομικό κενό, ενώ μπορεί να υπάρχουν και θετικές επιδράσεις στα έσοδα και στα πρωτογενή πλεονάσματα από την ανάκαμψη και, εν συνεχεία, ανάπτυξη της οικονομίας.

Πηγή:ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή