Γ. Σταθάκης: Οι δανειολήπτες παραμένουν έκθετοι στους εκβιασμούς των τραπεζών

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014 17:04
UPD:17:06
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Όπως τονίζει ο κ. Σταθάκης - ο οποίος είναι και υπεύθυνος για την Ανάπτυξη στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ - το νέο πλαίσιο αποτελεί μία πρόχειρη μεταφορά του ιρλανδικού μοντέλου (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στο νέο πλαίσιο διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Τράπεζας της Ελλάδος, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Σταθάκης.

Όπως τονίζει ο κ. Σταθάκης - ο οποίος είναι και υπεύθυνος για την Ανάπτυξη στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ - το νέο πλαίσιο αποτελεί μία πρόχειρη μεταφορά του ιρλανδικού μοντέλου, καθώς οι τράπεζες διατηρούν τον απόλυτο έλεγχο στη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «οι δανειολήπτες παραμένουν έκθετοι σε εκβιαστικά διλήμματα των τραπεζών καθώς διατηρείται το δικαίωμα μεταπώλησης των δανείων σε κερδοσκοπικές εταιρίες και απειλείται η ιδιοκτησία επί της πρώτης κατοικίας».

Τονίζει ακόμη ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημιουργία ενός δημόσιου φορέα στον οποίο θα μεταφερθούν με μειωμένες τιμές όλα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (επαγγελματικά και στεγαστικά) αποτελεί την ορθή πρακτική.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή