Φεστιβάλ κιθάρας στην Ερμούπολη

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014 15:35
UPD:23:24
SHUTTERSTOCK
A- A A+

Μια δημιουργική συνεύρεση μουσικών, καθηγητών και σπουδαστών με το φιλόμουσο κοινό πρόκειται να λάβει χώρα από τις 21 μέχρι τις 25 Ιουλίου, στο πλαίσιο του 21ου Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης.

Πρόκειται για μια ανοιχτή γιορτή, που περιλαμβάνει συναυλίες, σεμινάρια (master class & junior class), Κιθαριστικούς Αγώνες (διεθνή διαγωνισμό κιθάρας  για τρεις διαφορετικές κατηγορίες ηλικιών), ορχήστρα για νέους κιθαριστές  και πολλά δρώμενα σε χώρους της πόλης.

Εξερευνώντας διαφορετικά είδη μουσικής με κεντρικό πάντα άξονα την κιθάρα, προσφέρει στο κοινό αξέχαστες εκδηλώσεις, δίνει βήμα έκφρασης σε νέους καλλιτέχνες και εμπλουτίζει τις εμπειρίες των σπουδαστών μέσα από την ενεργό συμμετοχή σε σεμινάρια, διαγωνισμούς και μουσικά σύνολα.

Στα 21 χρόνια συνεχούς παρουσίας του, το φεστιβάλ έχει καθιερωθεί ως ένας επιτυχημένος θεσμός της ελληνικής περιφέρειας με διεθνή ακτινοβολία.

Η πολιτιστική του αξία έχει αναγνωριστεί τόσο από την τοπική κοινωνία που το αγκάλιασε και το στήριξε από την πρώτη χρονιά, όσο και από φίλους της καλής μουσικής σε όλο τον κόσμο.

Πολλοί από τους συμμετέχοντες σπουδαστές στις προηγούμενες διοργανώσεις είναι σήμερα διεθνώς καταξιωμένοι κιθαριστές και ταλαντούχοι καθηγητές

To Φεστιβάλ φέτος είναι αφιερωμένο στη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, 20 χρόνια μετά το θάνατο του.

Υπάρχουν επίσης ειδικά αφιερώματα στη κλασσική μουσική, στην μουσική δωματίου στη Σόουλ / Τζαζ, στο Αργεντίνικο Tango και στο Rock n’ Roll.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον «Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Σύρου» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του  Άγγελου Νικολόπουλου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή