Χ. Αθανασίου: Πολιτική σημειολογία έχει η στήριξη του Σ. Ξηρού από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014 13:17
UPD:13:20
EUROKINISSI/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Σε παρέμβασή του κατά την συζήτηση της Διεθνούς Σύμβασης για την προστασία όλων των προσώπων από αναγκαστική εξαφάνιση, ο Χ. Αθανασίου ανέφερε ότι «δεν είναι θέμα μαρτύρων, αυτό προκύπτει από ιατρικά πιστοποιητικά».

A- A A+

«Πολιτική σημειολογία» έχει σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου η παρουσία δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο αίτημα του Σάββα Ξηρού να εκτίσει την ποινή του κατ’ οίκον λόγω της αναπηρίας του σε ποσοστό 93%.

Σε παρέμβασή του κατά την συζήτηση της Διεθνούς Σύμβασης για την προστασία όλων των προσώπων από αναγκαστική εξαφάνιση, ο Χ. Αθανασίου αναφέρθηκε στο άρθρο 557 της Δικονομίας, το οποίο ορίζει ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να διαταχθεί από δικαστήριο η διακοπή της εκτέλεσης της ποινής.

«Δεν είναι θέμα μαρτύρων, αυτό προκύπτει από ιατρικά πιστοποιητικά», είπε και πρόσθεσε: «έχει όμως πολιτική σημειολογία, όταν Βουλευτές πάνε να καταθέσουν για κάποιον κατηγορούμενο για πράξεις τρομοκρατίας».

Με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου να αντιδρά, ο υπουργός επέμεινε ότι «είναι σημειολογία πολιτική. Πας μάρτυρας γιατί; Για να πειστεί (το δικαστήριο) για την υγεία του;». «Αυτά προκύπτουν από ιατρικά πιστοποιητικά. Δεν θα πω και κάτι άλλο. Ξέρω λόγω της παλιάς μου εμπειρίας (σ.σ. ως δικαστής) ότι πολλά στελέχη σας κατέθεταν και σε δίκες», υποστήριξε ο Χ. Αθανασίου, ενώ η Ζ. Κωνσταντοπούλου ακούστηκε να φωνάζει «δεν ντρέπεστε λίγο;».

Newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή