Ιράκ: Υπό τον έλεγχο των ακραίων ισλαμιστών το 75% του μεγαλύτερου διυλιστηρίου

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014 12:03
UPD:13:56
EPA/STR

Οι τζιχαντιστές εισέβαλαν στο διυλιστήριο Μπάιτζι στο βόρειο Ιράκ και τώρα ελέγχουν μονάδες παραγωγής, το διοικητικό κτήριο και τέσσερις πύργους (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ) πήραν τον έλεγχο του μεγαλύτερου τμήματος του διυλιστηρίου πετρελαίου στην πόλη Μπαϊτζί βόρεια της Βαγδάτης, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στη χώρα, δήλωσε αξιωματούχος του διυλιστηρίου.

«Οι ένοπλοι κατάφεραν να εισέλθουν στο διυλιστήριο. Τώρα έχουν τον έλεγχο των μονάδων παραγωγής, του κτηρίου της διοίκησης και τεσσάρων παρατηρητηρίων. Αυτό αντιστοιχεί στο 75% του διυλιστηρίου», δήλωσε αξιωματούχος μιλώντας από τους χώρους του διυλιστηρίου.

Ο ίδιος είπε ότι οι συγκρούσεις ανάμεσα στους ακραίους ισλαμιστές και στις δυνάμεις ασφαλείας μαίνονται κοντά στην κεντρική αίθουσα ελέγχου της μονάδας.

Νωρίτερα, οι τζιχαντιστές του ΙΚΙΛ εξαπέλυσαν επίθεση με όλμους και πολυβόλα κατά του διυλιστηρίου.

Η επίθεση εκδηλώθηκε στις 4 π.μ έξω από τις τρεις κύριες εισόδους των εγκαταστάσεων. πρόσθεσαν οι πηγές.

EURONEWS

Την Τρίτη απομακρύνθηκαν από το διυλιστήριο οι ξένοι εργαζόμενοι, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας προετοιμάζονταν για απόκρουση της επίθεσης των ισλαμιστών στις εγκαταστάσεις.

Τμήματα του διυλιστηρίου είχαν καταληφθεί πριν από μία εβδομάδα από δυνάμεις του ΙΚΙΛ, όταν οι σουνίτες αντάρτες εξαπέλυσαν ευρείας κλίμακας επίθεση στο βόρειο Ιράκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή