Ιράκ: Νέο περιστατικό ομηρίας Τούρκων υπήκοων

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014 09:08
UPD:09:18
EPA/ALBARAKA NEWS/HANDOUT

Στη φωτογραφία, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 17 Ιουνίου από το Albaraka News που συνδέεται με ομάδες των τζιχαντιστών, απεικονίζονται μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) σε άγνωστη τοποθεσία κοντά στα σύνορα Συρίας – Ιράκ.

A- A A+

Μια ομάδα Τούρκων εργατών είναι μεταξύ των 60 ανθρώπων που απήγαγαν ισλαμιστές μαχητές κοντά στην ιρακινή πόλη του Κιρκούκ, λιγότερο από μια εβδομάδα αφότου δεκάδες άλλοι Τούρκοι υπήκοοι είχαν απαχθεί στη Μοσούλη.

Σμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan, μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) κρατούν ομήρους 15 Τούρκους οικοδόμους που εργάζονταν για την ανέγερση ενός νοσοκομείου κοντά στην πόλη Ντορ, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στο Σελαχεντίν και το Κιρκούκ.

Το πρακτορείο επικαλείται μαρτυρία εργάτη που διέφυγε, ωστόσο δεν έχει καταστεί σαφές πότε έγινε η απαγωγή. Στους απαχθέντες περιλαμβάνονται επίσης εργάτες από το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές, το Νεπάλ και το Τουρκμενιστάν.

EURONEWS

Οι αντάρτες του ΙΚΙΛ απήγαγαν 31 Τούρκους οδηγούς φορτηγών όταν κατέλαβαν, την περασμένη εβδομάδα, τη Μοσούλη στη διάρκεια μιας προέλασης-αστραπή. Στη συνέχεια κατέλαβαν το τουρκικό προξενείο στην ίδια πόλη, παίρνοντας ομήρους άλλους 49 ανθρώπους.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή