Δυτική Όχθη: Συλλήψεις δεκάδων μελών της Χαμάς από το Ισραήλ

Με αφορμή την απαγωγή τριών νεαρών Ισραηλινών
Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014 17:04
UPD:17:06
REUTERS/AMMAR AWAD

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια εφόδων που πραγματοποίησε τη νύχτα συνέλαβε 41 μέλη της Χαμάς, γεγονός που αυξάνει σε περισσότερους από 200 τον αριθμό των συλληφθέντων από την Παρασκευή.

A- A A+

Οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν την Τρίτη περισσότερους από 40 μαχητές της Χαμάς στη διάρκεια επιχείρησης στη Δυτική Όχθη η οποία διεξάγεται ταυτόχρονα με την αναζήτηση των τριών Ισραηλινών εφήβων που θεωρείται ότι έχουν απαχθεί.

Το Ισραήλ κατηγορεί την Χαμάς για την απαγωγή των τριών Ισραηλινών εφήβων, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν την περασμένη Πέμπτη, ενώ το ισλαμιστικό κίνημα, το οποίο δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ, δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή αλλά ούτε έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη.

Από την ημέρα της εξαφάνισης των 16χρονων Γκιλ-Αντ Σαέρ και Ναφτάλι Φράνκελ, καθώς και του 19χρονου Εγιάλ Γιφράχ, η ισραηλινή επιχείρηση έχει επεκταθεί και σε έρευνα από σπίτι σε σπίτι στη Χεβρώνα - προπύργιο της Χαμάς - και σε άλλες περιοχές της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Πληροφοριών κατηγορεί το Ισραήλ ότι επιβάλλει συλλογική τιμωρία στους Παλαιστίνιους στην περιοχή.

«Ένας ολόκληρος πληθυσμός είναι όμηρος των καπρίτσιων της ισραηλινής κατοχής», αναφέρει το υπουργείο.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια εφόδων που πραγματοποίησε τη νύχτα συνέλαβε 41 μέλη της Χαμάς, γεγονός που αυξάνει σε περισσότερους από 200 τον αριθμό των συλληφθέντων από την Παρασκευή.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι παραδέχονται ότι η επιχείρηση έχει διπλό σκοπό: τον εντοπισμό των αγνοούμενων εφήβων και την αποδυνάμωση της Χαμάς.

Ο υποστηριζόμενος από τη Δύση πρόεδρος του Κράτους της
Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος τον Απρίλιο υπέγραψε συμφωνία συμφιλίωσης για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με την Χαμάς, καταδίκασε τόσο την απαγωγή όσο και τις ισραηλινές εφόδους.

Την καταδίκη της για την απαγωγή εξέφρασε σήμερα και η Ευρωπαϊκή Ένωση, κάνοντας έκκληση για την άμεση απελευθέρωσή των τριών νεαρών Ισραηλινών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή