Αυστηρότερες κυρώσεις κατά Ρωσίας θα εξετάσει η Ε.Ε.

Δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Σταϊνμάγερ
Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014 15:01
UPD:15:03
REUTERS/YVES HERMAN

Τη σχετική δήλωση έκανε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Εσθονία, όπου είχε συνομιλίες με τους υπουργούς Εξωτερικών των βαλτικών χωρών (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Το ενδεχόμενο επιβολής αυστηρότερων κυρώσεων στη Ρωσία είναι πιθανό να εξετάσουν οι ηγέτες των «28» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη συνάντησή τους την επόμενη εβδομάδα.

Τη σχετική δήλωση έκανε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Εσθονία, όπου είχε συνομιλίες με τους υπουργούς Εξωτερικών των βαλτικών χωρών.

«Αν η Ρωσία είναι υπεύθυνη για μία διαρκή αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας, τότε περαιτέρω αποφάσεις θα είναι αναπόφευκτες», δήλωσε ο κ. Σταϊνμάγερ. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι δεν έχει συζητηθεί διεξοδικά αν η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο.

Συνέχισε λέγοντας ότι μία πολιτική λύση στην κρίση της Ουκρανίας είναι ακόμη μακριά, όπως έδειξε η αποτυχία στις συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας για το φυσικό αέριο.

EURONEWS

Η αποτυχία αυτή, καθώς και η κατάρριψη ενός στρατιωτικού αεροπλάνου μεταφοράς της Ουκρανίας από φιλορώσους αποσχιστές αποτελούν μία ξεκάθαρη οπισθοδρόμηση στην προσπάθεια να επιλυθεί η ουκρανική κρίση, κατά τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή