Μουντιάλ: Ποιοι αγώνες σχολιάστηκαν περισσότερο στο Twitter;

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014 13:05
UPD:13:05
REUTERS/KACPER PEMPEL
A- A A+

Το Μουντιάλ ξεκίνησε εδώ και λίγες μέρες και μαζί με αυτό έχουν πάρει «φωτιά» το Twitter και τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ολόκληρος ο πλανήτης μπορεί να εκφράσει τη γνώμη του για κάθε αγώνα, τη στιγμή που εκείνος διεξάγεται.

Σύμφωνα με την επίσημη πηγή ανάλυσης δεδομένων του Twitter, πρώτο στην κατάταξη με τα περισσότερα «tweets» βρίσκεται το παιχνίδι της πρεμιέρας, όπου η διοργανώτρια Βραζιλία αντιμετώπισε την Κροατία, την οποία και νίκησε με 3-1.

Από τη μία ήταν ο εναρκτήριος αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου, από την άλλη ο Ιάπωνας διαιτητής Γιουίτσι Νισιμούρα έκανε αρκετά λάθη και έτσι οι χρήστες του διαδικτύου είχαν αρκετό «υλικό», για να δημοσιεύσουν 12,2 εκατομμύρια «tweets» για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Δεύτερος στην κατάταξη έρχεται ο αγώνας Γερμανίας – Πορτογαλίας 4-0, με το σχετικό «hashtag» για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση να συγκεντρώνει 8,9 εκατομμύρια «tweets».

Το ενδιαφέρον των χρηστών του διαδικτύου προσέλκυσαν η εντυπωσιακή απόδοση των Γερμανών και η απογοητευτική των Πορτογάλων, η κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο Πορτογάλος Πέπε για χτύπημα εκτός φάσης στον Γερμανό Μίλερ, ενώ δεν έλειψαν και τα σχόλια για την κακή εμφάνιση του Πορτογάλου σούπερ – σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή