Αίτημα εξαίρεσης ανακριτριών - εισαγγελέα κατέθεσε ο Ν. Μιχαλολιάκος

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014 12:54
UPD:18:04
REUTERS/STRINGER

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Νέο αίτημα εξαίρεσης κατά των ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου και του Εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, κατέθεσε ο προφυλακισμένος αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος.

Στην αίτηση που κατέθεσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου αναφέρεται ότι  «αντικείμενο της αίτησης είναι η βαρύτατη δημόσια καταγγελία του συναδέλφου μου κ. Αλεξίου Κούγια, στις 2 Ιουνίου, ότι κατά τη συμπληρωματική απολογία του εντολέα του Ευστάθιου Μπούκουρα, ενώπιον των εν λόγω δικαστικών λειτουργών, υπό συνθήκες Ιεράς Εξέτασης, όπως χαρακτήρισε την ανάκριση ο κ. Κούγιας, ζητήθηκε από τον κ. Μπούκουρα να καταθέσει, εν είδει μάρτυρα κατηγορίας, εναντίον των υπολοίπων κατηγορουμένων βουλευτών της συγκεκριμένης υπόθεσης, προκειμένου ο ίδιος να αποφυλακιστεί.»

Όπως επισημαίνεται στην αίτηση «ουσιαστικά, ο κ. Κούγιας κατήγγειλε ότι ο εντολέας του απειλήθηκε - εκβιάστηκε ότι έαν δεν το έπραττε θα παρέμενε στη φυλακή, όπερ και, εν τέλει, έγινε».

NAFTEMPORIKI.GR

Δηλώσεις για το όλο ζήτημα πραγματοποίησε τόσο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης όσο και ο συνήγορος του κ. Μιχαλολιάκου.

Αναβλήθηκε εκ νέου η απολογία της Ελ. Ζαρούλια

EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια κατά την αποχώρησή της από το Εφετείο.

Λόγω της αίτησης εξαίρεσης των ανακριτριών και του εισαγγελέα «παγώνει» η ανακριτική διαδικασία μέχρι να αποφανθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Ως εκ τούτου αναβλήθηκε εκ νέου η απολογία της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένης Ζαρούλια, η οποία ζήτησε και έλαβε νέα προθεσμία για τις 25 Ιουνίου. 

Βολές Αλέξη Κούγια κατά του δικηγόρου του Νίκου Μιχαλολιάκου

Βολές επιρρίπτει ο συνήγορος του Στάθη Μπούκουρα Αλέξης Κούγιας στον συνάδελφό του που εκπροσωπεί τον Νίκο Μιχαλολιάκο, με αφορμή την αίτηση εξαίρεσης που κατέθεσε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Κούγιας στρέφεται κατά του συναδέλφου του, καθώς στην αίτηση εξαίρεσης αναφέρεται ότι «αντικείμενο της αίτησης είναι η βαρύτατη δημόσια καταγγελία του κ. Αλεξίου Κούγια, στις 2 Ιουνίου, ότι κατά τη συμπληρωματική απολογία του εντολέα του Ευστάθιου Μπούκουρα, ενώπιον των εν λόγω δικαστικών λειτουργών, υπό συνθήκες Ιεράς Εξέτασης, όπως χαρακτήρισε την ανάκριση ο κ. Κούγιας, ζητήθηκε από τον κ. Μπούκουρα να καταθέσει, εν είδει μάρτυρα κατηγορίας, εναντίον των υπολοίπων κατηγορουμένων βουλευτών της συγκεκριμένης υπόθεσης, προκειμένου ο ίδιος να αποφυλακιστεί….Είτε η καταγγελία είναι ψευδής, οπότε θα έπρεπε να έχει κινηθεί η σχετική πειθαρχική διαδικασία κατά του κ. Κούγια, είτε είναι αληθής οπότε θα έπρεπε να είχε πάραυτα αφαιρεθεί η δικογραφία από τους συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς…»

Ο Αλέξης Κούγιας επισημαίνει στην ανακοίνωσή του:

«Πληροφορήθηκα τις δηλώσεις του δικηγόρου του κου Μιχαλολιάκου που αφορούν το πρόσωπο μου και έχω να του δώσω μια συμβουλή.

Αν θέλει να κάνει καριέρα στο ποινικό δίκαιο και να βοηθά τους εντολείς του να κερδίζουν αυτό που δικαιούνται, να εργάζεται ο ίδιος και να αξιοποιεί τις δικές  του γνώσεις, τους δικούς του ισχυρισμούς και την δική του επαγγελματική προσωπικότητα και να μην ασχολείται με την επιστημονική δουλειά και την προσωπικότητα άλλων συναδέλφων του.

Νομίζω ότι η συγκεκριμένη δήλωση, όσο και η διαδικαστική ενέργεια στην οποία προέβη(αίτηση εξαιρέσεως), με την αιτιολογία την οποία χρησιμοποίησε, δεν νομίζω ότι προσφέρουν καλές υπηρεσίες στον κο Μιχαλολιάκο.

Δυστυχώς ο συγκεκριμένος δικηγόρος τις ίδιες συμπεριφορές επέδειξε και στο δικαστήριο με κατηγορούμενο τον κο Ψωμιάδη και άλλους γνωστούς επιχειρηματίες και ο εντολέας του καταδικάστηκε με το ανώτερο της ποινής που προβλέπεται.

Μέχρι σήμερα γνώριζα ότι δικηγόρος του κου Μιχαλολιάκου είναι ο αδερφός του και εξαίρετος συνάδελφος Τάκης Μιχαλόλιας, αλλά φαίνεται ότι γι’ αυτή την δήλωση και γι’ αυτή την διαδικαστική ενέργεια (αίτηση εξαιρέσεως), επελέγη «σφαχτό».

Πρέπει να καταλάβουν όλοι, τόσο οι ίδιοι οι συγκατηγορούμενοι του, όσο και οι συνάδελφοι – δικηγόροι που δεν το καταλαβαίνουν, ότι ο εντολέας μου Ευστάθιος Μπούκουρας είναι εντελώς ξεχωριστή περίπτωση, γι’ αυτό άλλωστε και διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής.»

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή