Μουντιάλ 2014: Λάτιν ντέρμπι στον 1ο όμιλο

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014 12:50
UPD:12:55
MIKE BLAKE/ REUTERS/MIKE BLAKE

Στιγμιότυπο από την προπόνηση της εθνικής ομάδας του Μεξικού.

A- A A+

Τις αναμετρήσεις της πρεμιέρας στον 8ο όμιλο και το πρώτο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής στον 1ο περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θέλει αντιμέτωπες τις Ρωσία-Νότια Κορέα, Βέλγιο-Αλγερία και Βραζιλία-Μεξικό.

Με στόχο τη νίκη που θα τους δώσει προβάδισμα για πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ, Ρωσία και Νότια Κορέα αναμετρούνται τα ξημερώματα της Τρίτης (01:00) στην «Αρένα Παντανάλ» της Κουιάμπα.

Στη διοργάνωση του 2002 η «οικοδέσποινα» Νότια Κορέα έγινε η πρώτη ασιατική ομάδα που έφτασε ποτέ σε ημιτελική φάση Μουντιάλ, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν οι αποψινοί αντίπαλοι έχουν συναντηθεί μόλις μία φορά, με τους Ρώσους να επικρατούν 2-1.

Την πιθανή ενδεκάδα της Ρωσίας αποτελούν οι, Ακινφέεφ, Μπερεζούτσκι, Ινιιάσεβιτς, Εστσένκο, Σενίκοφ, Ζιρκόφ, Σαμέντοφ, Φαϊζούλιν, Ντενίσοφ, Σάτοφ, Κοκόριν, ενώ της Κορέας οι, Γιουνγκ Σουν, Λι Γιονγκ, Κβακ Τάε, Κιμ Γιουνγκ, Κιμ Τσανγκ, Κι Σουνγκ,  Χαν Κουκ, Λι Τσουνγκ, Σον Χιουνγκ, Κου Τζα, Παρκ Τσου.

Μία από τις ομάδες που εντυπωσίασαν στην προκριματική φάση του Μουντιάλ και έχει συγκεντρώσει πολλά θετικά σχόλια για το ταλέντο της είναι το Βέλγιο, που ξεκινά τις υποχρεώσεις του στη διοργάνωση αντιμετωπίζοντας στις 19:00 την Αλγερία, στο «Μινεϊράο» του Μπέλο Οριζόντε. 

Οι «κόκκινοι διάβολοι» αναμένεται να παραταχθούν με τους, Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερτόγκεν, Βερμάλεν, Κομπανί, Φελαϊνί, Αζάρ, Βίτσελ, Ντε Μπρούιν, Γιανουζάι, Λουκάκου, ενώ η Αλγερία με τους, Μπολί, Μοστεφά, Γκουλάμ, Κανταμούρο, Μπουγκέρα, Μεντζανί, Τζαμπού, Μπενταλέμπ, Ταϊντέρ, Φεγκουλί, Σλιμανί.

                           Ντέρμπι Λατίνων στον 1ο όμιλο

Με το νικητή να αποκτά σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ και μάλιστα ως πρώτο, η 2η αγωνιστική στον 1ο όμιλο ανοίγει με ένα σπουδαίο παιχνίδι στην «Καστελάο Αρένα» της Φορταλέσα (22:00), ανάμεσα στη Βραζιλία και το Μεξικό.

Αμφότεροι οι αντίπαλοι μετρούν από μία νίκη, οπότε είναι απλή λογική (και αριθμητική) ότι η ομάδα που θα επικρατήσει θα καταστεί απόλυτο φαβορί για να τερματίσει στην πρώτη θέση.

Οι δύο ομάδες έχουν να συναντηθούν 64 χρόνια (!), συγκεκριμένα δε από το Μουντιάλ της Σουηδίας όπου η Σελεσάο είχε νικήσει με 4-0, ενώ, συνολικά στην προϊστορία τους, οι Βραζιλιάνοι μετρούν 22 νίκες, οι Μεξικανοί 10 κι έξι αγώνες έχουν λήξει χωρίς νικητή.

Οι Βραζιλιάνοι αναμένεται να παίξουν με τους, Σέζαρ, Μαρσέλο, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Ντάνι Αλβες, Παουλίνιο, Λουίς Γκουστάβο, Όσκαρ, Νεϊμάρ, Φρεντ, Χουλκ και οι Μεξικανοί με τους, Οτσόα, Μάρκες, Ροντρίγκες, Μορένο, Αγκιλάρ, Λαγούν, Βάσκες, Γκουαρδάδο, Ερέρα, Ντος Σάντος και Περάλτα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις