Δ. Στρατούλης: Ευθύνη της κυβέρνησης η επιστροφή του εργασιακού μεσαίωνα

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014 12:10
UPD:12:21
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης.

A- A A+

Για επιστροφή του «εργασιακού μεσαίωνα» κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης σχολιάζοντας στοιχεία της έρευνας του ΙΝΕ- ΓΣΕΕ σύμφωνα με τα οποία 1,2 εκατ. εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται για μήνες.

Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος ΕΕΚΕ Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ «τα στοιχεία της έρευνας του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, επιβεβαιώνουν τη σκληρή και εφιαλτική πραγματικότητα που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι της χώρας μας, ένα μεγάλο τμήμα των οποίων έχει μετατραπεί σε σύγχρονους σκλάβους».

Σύμφωνα με στοιχεία στοιχεία της έρευνας του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, που επικαλούνται σήμερα «Τα Νέα», 1.200.000 εργαζόμενοι είτε εργάζονται απλήρωτοι από τρεις έως δώδεκα μήνες είτε πληρώνονται σε είδος.

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, ο κ. Στρατούλης αναφέρει ότι «μαζί με την τρόικα έχουν εγκληματικές πολιτικές ευθύνες, γιατί με την κατεδάφιση των μισθών, της εργατικής νομοθεσίας και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας έχουν γυρίσει τη χώρα μας σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα».

«Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου πρέπει να φύγει με την ψήφο και τους αγώνες του λαού πριν προλάβει να ολοκληρώσει τη μετατροπή της χώρας μας σε ένα απέραντο νεκροταφείο θέσεων εργασίας και εργασιακών δικαιωμάτων» αναφέρει ο ίδιος.

Τέλος, ο κ. Στρατούλης υπενθυμίζει την θέση του ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή