Πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση απειλεί με επιθέσεις Πολωνία και Βουλγαρία

Αν δεν αποχωρήσουν από το Ιράκ
Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2004 14:30
A- A A+

Oργάνωση η οποία ισχυρίζεται ότι αποτελεί την ευρωπαϊκή πτέρυγα της Αλ Κάιντα, απειλεί με επιθέσεις τη Βουλγαρία και την Πολωνία εάν δεν απομακρύνουν τα στρατεύματα τους από το Ιράκ.

Η -άγνωστη μέχρι σήμερα- οργάνωση «Ισλάμικ Ταουχίντ» (Ισλαμική Ενότητα) σε μήνυμά της που δημοσίευσε σε ιστοσελίδα στο Ιντερνετ (η οποία συνήθως δεν χρησιμοποιείται από φανατικούς ενόπλους), απειλεί ότι οι δύο χώρες θα δεχθούν επιθέσεις όπως αυτές στη Μαδρίτη και της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Η αυθεντικότητα του μηνύματος, που έχει σημερινή ημερομηνία, δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθεί.

«Προς την κυβέρνηση της Βουλγαρίας η οποία υποστηρίζει τους Αμερικάνους, σας ζητάμε για τελευταία φορά να αποσύρετε τα στρατεύματα σας από το Ιράκ, διαφορετικά θα προκαλέσουμε αιματοχυσία στη Βουλγαρία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι συντάκτες της ανακοίνωσης ζητούν από το βουλγαρικό λαό να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση της χώρας για να αποχωρήσουν τα βουλγαρικά στρατεύματα από το Ιράκ, απειλώντας πως, «εάν δεν γίνει αυτό, θα μιλήσει η γλώσσα του αίματος, όπως έγινε στη Μαδρίτη, τη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον».

«Από την Πολωνία και από τον αξιοκαταφρόνητο πρωθυπουργό της Μάρεκ Μπέλκα, ζητάμε να αποσύρετε τους στρατιώτες σας από το Ιράκ ή θα ακούσετε εκρήξεις να συγκλονίζουν τη χώρα σας όποτε εμείς το επιθυμούμε». «Πολωνοί, σας προειδοποιούμε για τελευταία φορά αποσύρετε τις δυνάμεις εισβολής ή θα πληρώσετε το τίμημα, όπως έγινε στην Ισπανία, με το θέλημα του Θεού», καταλήγει η απειλητική ανακοίνωση.

«Αναμένουμε πληροφορίες και από άλλες χώρες που μετέχουν στη διεθνή δύναμη, ωστόσο δεν διαθέτουμε πληροφορίες ότι επίκειται συγκεκριμένη δράση επί πολωνικού εδάφους», δήλωσε ο Γιάνους Ζέμκε, αναπληρωτής υπουργός ¶μυνας της Πολωνίας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN24 και πρόσθεσε ότι «η απειλή προέρχεται από μια άγνωστη οργάνωση και είναι πολύ γενική».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή