Ρεκόρ ταχύτητας από ηλεκτροκίνητο όχημα για τη Nissan

Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 18:40
UPD:18:41
Nissan
A- A A+

Το Nissan ZEOD RC πέτυχε το υψηλότερο ρεκόρ ταχύτητας που έχει επιτευχθεί από ηλεκτρικό όχημα στο Le Mans, όπως ανακοινώθηκε από τη Nissan.

Στο τιμόνι του οχήματος, το οποίο έφτασε τα 300 χλμ/ ώρα (Mulsanne Straight, Le Mans 24 Hours) βρισκόταν ο Σατόσι Μοτογιάμα. Το ρεκόρ επετεύχθη στην πλήρως «ηλεκτρική» κούρσα από το συγκεκριμένο πρωτότυπο, το οποίο διαθέτει μία διπλή ηλεκτρικό/ εσωτερικής καύσης μηχανή, με ένα ζεύγος ηλεκτρικών κινητήρων των 110 kW και έναν τρικύλινδρο (1,5 λίτρων) κινητήρα τούρμπο ιπποδύναμης 400 αλόγων.

Το ZEOD (Zero emissions on demand) δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ των δύο κινητήρων. Ο συγκεκριμένος στόχος ήταν ένας από τους βασικούς του οχήματος, με τον Μοτογιάμα να τον πετυχαίνει στην πρώτη του διαδρομή με το αυτοκίνητο.

NISMO CHANNEL

«Οδήγησα το ZEOD στο Le Mans για πρώτη φορά και ήμασταν άμεσα σε θέση να πετύχουμε τον στόχο των 300 χλμ/ ώρα μόνο με ηλεκτρική ενέργεια» δήλωσε ο Μοτογιάμα. «Εξεπλάγην τόσο πολύ από την ταχύτητα  και τη δύναμη του ηλεκτρισμού, και η αίσθηση ήταν εξαιρετική…ο πρώτος μας στόχος για κορυφαία ταχύτητα 300 χλμ/ ώρα με ηλεκτρική ενέργεια επετεύχθη, και νομίζω ότι ήταν ένα πολύ καλό πρώτο βήμα».

Ο Μοτογιάμα, όπως και οι άλλοι οδηγοί (Λούκας Ορντόνεζ, Βόλφγκανγκ Ράιπ), πραγματοποίησαν πολλαπλούς γύρους το βράδυ της Παρασκευής, καταγράφοντας τους υποχρεωτικούς πέντε νυχτερινούς γύρους. Το ZEOD RC διαγωνίζεται στο «Garage 56», που αφορά σε οχήματα που επιδεικνύουν νέες και καινοτόμες τεχνολογίες.

Επόμενος στόχος είναι ένας ολόκληρος γύρος του Le Mans υπό συνθήκες αγώνα μέσω της χρήσης μόνο ηλεκτρικής ενέργειας.

Προτεινόμενα για εσάς