Το μικρότερο σετ ασύρματων ακουστικών

Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 16:14
UPD:16:14
KICKSTARTER.COM

Στόχος των δημιουργών του Earin ήταν να κατασκεάσουν ένα σετ ακουστικών που όχι μόνο θα παραμέριζε τα καλώδια, αλλά επιπλέον θα εφάρμοζε τέλεια στο αυτί του χρήστη και θα παρείχε υψηλής ποιότητας ακρόαση.

A- A A+

Μία ομάδα μηχανικών της πρώην Sony Ericsson και της Nokia, υποστηρίζουν ότι δημιούργησαν το μικρότερο σετ ασύρματων ακουστικών, που ακούει στην ονομασία Earin.

Στόχος των δημιουργών του Earin ήταν να κατασκεάσουν ένα σετ ακουστικών που όχι μόνο θα παραμέριζε τα καλώδια, αλλά επιπλέον θα εφάρμοζε τέλεια στο αυτί του χρήστη και θα παρείχε υψηλής ποιότητας ακρόαση.

Μάλιστα, η ιδέα για τη δημιουργία του Earin υπήρχε εδώ και τουλάχιστον μία πενταετία, ωστόσο μόνο τα τελευταία χρόνια, με τις εξελίξεις που προέκυψαν στην ασύρματη επικοινωνία συσκευών και στην κατασκευή ακουστικών, μπόρεσαν τα σχέδια να πάρουν σάρκα και οστά.

Τα ακουστικά Earin ζυγίζουν μόλις πέντε γραμμάρια και διαθέτουν πλαστικό περίβλημα με άκρη από πυρίτιο και έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να εφαρμόζουν απόλυτα στο αυτί του χρήστη. Η διάμετρος του κάθε ακουστικού είναι 14 χιλιοστά και το μήκος 20 χιλιοστά, ενώ για την ασύρματη σύνδεση με άλλες συσκευές χρησιμοποιείται η τεχνολογία Bluetooth 3.0 και 4.0.

KICKSTARTER.COM

Η ομάδα που δημιούργησε το Earin χρησιμοποίησε υλικά και τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή βοηθημάτων ακοής, τα οποία βοήθησαν ώστε να διατηρηθεί χαμηλά το μέγεθος και το βάρος των ακουστικών και να επιτευχθούν καλύτερες αποδόσεις αναπαραγωγής του ήχου.

Το κάθε σετ ακουστικών χρησιμοποιεί μπαταρία ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 50 mAh, προσφέροντας αυτονομία έως και τριών ωρών. Τα ακουστικά συνοδεύονται από την ειδική θήκη μεταφοράς η οποία ενσωματώνει μία μπαταρία χωρητικότητας 100 mAh, η μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επαναφόρτιση του σετ, όταν αυτό τοποθετηθεί μέσα. Η θήκη μεταφοράς ζυγίζει 25 γραμμάρια και μπορεί να επαναφορτιστεί μέσω καλωδίου USB.

Το σετ ακουστικών Earin προσφέρεται μέσω του Kickstarter έναντι του ποσού των 168 δολαρίων, ενώ στόχος των δημιουργών του είναι η συγκέντρωση κεφαλαίου ύψους 300.000 δολαρίων ώστε να ξεκινήσουν τη μαζική παραγωγή και εμπορική διάθεση του Earin, τον Ιανουάριο του 2015.

Προτεινόμενα για εσάς