Μπάσκετ: Η Ομοσπονδία απειλεί τον Ολυμπιακό με κυρώσεις

Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 14:06
UPD:14:08
Icon/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι «η συμμετοχή στις Εθνικές ομάδες όσων καλούνται σε αυτές, είναι εθνική υποχρέωση και όχι δικαίωμα». Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Με κυρώσεις προειδοποιεί την ΚΑΕ Ολυμπιακός η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αν οι διεθνείς «ερυθρόλευκοι» αθλητές δεν ενσωματωθούν στα αντιπροσωπευτικά.

Η ΕΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία υποστηρίζει ότι έχει δώσει επαρκείς απαντήσεις στο θέμα της ασφάλισης των αθλητών, που αποτελεί και το σημείο τριβής με την πειραϊκή ομάδα, την οποία κατηγορεί ότι τις αγνοεί σκόπιμα.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι «η συμμετοχή στις Εθνικές ομάδες όσων καλούνται σε αυτές, είναι εθνική υποχρέωση και όχι δικαίωμα» και πως «αυτή η πρόσκληση δε μπορεί να μετατρέπεται από κάποιους σε αντικείμενο συναλλαγής, ανταλλαγής ή εκμετάλλευσης για παράπλευρες επιδιώξεις», ενώ προειδοποιεί με «επιβολή συγκεκριμένων ποινών σε όσους αρνούνται ή δεν είναι συνεπείς στην υποχρέωσή τους».

Παραδέχεται ότι «όπως συμβαίνει παγκοσμίως με τις αθλητικές ομοσπονδίες, η ΕΟΚ ασφαλίζει αθλητές για τη συμμετοχή τους στις υποχρεώσεις της και όχι συμβόλαια που έχουν υπογράψει με τρίτους χωρίς τη συμμετοχή της», σημείο που αποτελεί το αντικείμενο της αντιπαράθεσης με την ΚΑΕ Ολυμπιακός, την οποία πάντως η Ομοσπονδία δεν αναφέρει ονομαστικά σε κανένα σημείο της ανακοίνωσης.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις