Φ. Σάντος: «Θα διορθώσουμε το πρόβλημα»

Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 00:19
UPD:00:21
EPA/MARIO CRUZ
A- A A+

Ο Φερνάντο Σάντος δεν αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ πριν από την έναρξη της σημερινής προπόνησης, που ξεκίνησε στις 23:30 στο Αρακαζού, καθώς με τη διαφορά της ώρας σε Ελλάδα και Βραζιλία θα ήταν ανώφελο να περιμένει την περάτωσή της.

Ο Πορτογάλος τεχνικός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Εθνική ομάδα δεν θα επηρεαστεί από την ήττα της πρεμιέρας απέναντι στην Κολομβία, εστιάζοντας στην ανασταλτική λειτουργία, καθώς απέναντι στους Κολομβιανούς το μεγάλο όπλο αυτού του συγκροτήματος, η συνολική αμυντική προσπάθεια έπασχε.   

«Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με την αμυντική γραμμή αλλά με τη συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας. Θα συζητήσουμε με τους παίκτες για να το διορθώσουμε στα επόμενα παιχνίδια» σχολίασε ο κ. Σάντος. 

Ερωτηθείς για τις επιλογές του, απάντησε ότι ακόμη και τώρα την ίδια ενδεκάδα θα παρέτασσε εναντίον της Κολομβίας. «Οι αρχικές επιλογές μού φαίνονται σωστές. Γενικά η ομάδα πήγε καλά. Έκανε ευκαιρίες αλλά μας έλειψε το γκολ» είπε.

«Τα γκολ που δεχθήκαμε ήταν σε στιγμές αδράνειας που δεν ήμασταν 100% συγκεντρωμένοι. Δεν έχει να κάνει με έναν παίκτη αλλά με όλη την ομάδα. Τα γκολ αυτά θα τα δεχόμαστε με οποιονδήποτε παίκτη, θα μπορούσα να τα χαρακτηρίσω ως γκολ της ''πλάκας''. Δεν δημιούργησε πολλές καλές φάσεις η Κολομβία αλλά πέτυχε τρία γκολ. Αυτό μας προβληματίζει» πρόσθεσε.

EURONEWS

«Η εικόνα που είχαμε είναι πως θα μπορούσαμε να αντιδράσουμε και να γυρίσουμε το ματς. Το είδα και στα πρόσωπα των παικτών. Σε στιγμή αδράνειας όμως και πάλι δεχθήκαμε και άλλο γκολ. Έπαιξε ρόλο και η ευκαιρία που χάσαμε με τον Γκέκα, στιγμή που φάνηκε ότι η ομάδα έχασε ηθικό» συμπλήρωσε.

Ο κ. Σάντος δεν απάντησε αν θα κάνει αλλαγές στον αγώνα με την Ιαπωνία, ενώ έδωσε διευκρινίσεις για τη δήλωσή του πως κάποιοι παίκτες του ήταν εκτός κλίματος της διοργάνωσης. «Εννοούσα ότι στο τελευταίο γκολ δεν ήταν οι παίκτες σε Μουντιάλ.Στα τελευταία δέκα λεπτά κάποιοι παίκτες φάνηκαν να μην έχουν καταλάβει ότι βρισκόμαστε στο Μουντιάλ» υπογράμμισε.

«Στη διοργάνωση όμως αυτή παίζουν ρόλο τα γκολ και μπορούν να δώσουν ή όχι μια πρόκριση. Νομίζω ότι αντιμετώπισαν το παιχνίδι σαν παιχνίδι πρωταθλήματος. Όχι πως το έκαναν σκόπιμα αλλά ίσως να μην είχαν συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικό μπορεί να είναι ένα γκολ» κατέληξε ο Φερνάντο Σάντος, θέλοντας να τονίσει πόσο σημαντικό ήταν να παραμείνουν συγκεντρωμένοι οι διεθνείς. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις