Κάμερα κατέγραψε κινήσεις αεροπειρατών της 11ης Σεπτεμβρίου

Τις εικόνες μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN
Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2004 13:29
A- A A+

Εικόνες, που κατέγραψε μια κάμερα επιτήρησης την 11η Σεπτεμβρίου 2001 στο αεροδρόμιο, Ντάλες της Ουάσινγκτον και τις οποίες μετέδωσε το CNN, δείχνουν πέντε αεροπειρατές να περνούν τους ελέγχους ασφαλείας πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο που συνετρίβη στο Πεντάγωνο.

Αποσπάσματα της βιντεοκασέτας, τα οποία δείχνουν με πόση ευκολία οι αεροπειρατές πέρασαν από τους ελέγχους, μεταδόθηκαν για πρώτη φορά από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο χθες το βράδυ, παραμονή της δημοσιοποίησης, σήμερα Πέμπτη, της έκθεσης της ανεξάρτητης ερευνητικής επιτροπής για τις επιθέσεις.

Η κάμερα κατέγραψε πέντε άνδρες, τους Ματζέντ Μοκέντ, Χαλίντ Αλμιχντάρ, Χάνι Χαντζούρ και τους αδελφούς Ναουάφ και Σαλέμ Αλχάζμι, να εμφανίζονται στον έλεγχο ασφαλείας πριν επιβιβαστούν στην πτήση 77 της American Airlines με προορισμό το Λος ¶ντζελες, την οποία λίγο αργότερα θα οδηγούσαν πάνω στο κτίριο του υπουργείου ¶μυνας των ΗΠΑ.

Όταν πέρασαν οι Μοκέντ και Αλμιχντάρ, οι οποίοι έφτασαν πρώτοι στις 07.18 (τοπική ώρα), χτύπησε ένας συναγερμός, μετέδωσε το CNN, επικαλούμενο πληροφορίες της ερευνητικής επιτροπής. Ο Αλχνιτάρ πέρασε ένα δεύτερο έλεγχο χωρίς να χτυπήσει συναγερμός, αλλά ο Μοκέντ ελέγχθηκε με φορητό ανιχνευτή μετάλλων.

Στους δύο άνδρες δόθηκε στη συνέχεια η άδεια να επιβιβαστούν. Σύμφωνα με το CNN είχαν πιθανόν επάνω τους, τους σουγιάδες, που προκάλεσαν τους συναγερμούς. ¶λλωστε οι μικροί σουγιάδες τσέπης δεν απαγορεύονταν στα αεροπλάνα πριν από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο Χαντζούρ, ο οποίος επρόκειτο να καθίσει στο πιλοτήριο του αεροπλάνου για να το ρίξει στο Πεντάγωνο, έφτασε στο αεροδρόμιο στις 07.35 και πέρασε χωρίς πρόβλημα τους ελέγχους, όπως και ο Σαλέμ Αλχάζμι ένα λεπτό αργότερα.

Αντίθετα χτύπησε δύο φορές ο συναγερμός όταν πέρασε ο αδελφός του, ο Ναουάφ, ο οποίος ελέγχθηκε και με φορητό ανιχνευτή μετάλλων και τελικά του επετράπη να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, πρόσθεσε το CNN.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή