Νέα δημοσιεύματα για αμερικανούς ενόπλους κατά τη διάρκεια των Αγώνων

Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2004 20:22
A- A A+

Στην παρουσία αμερικανών στρατιωτών στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων αναφέρονται, με σημερινά δημοσιεύματά τους, εφημερίδες της Νέας Υόρκης, ενώ σχετικές αναφορές έχουν γίνει από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Η «Wall Street Journal» αφού αναφέρει ότι το κόστος της ολυμπιακής ασφάλειας θα αγγίξει το 1,5 δισ. δολάρια, σημειώνει ότι Ελλάδα «θα επιτρέψει στις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις να συνεισφέρουν στην ασφάλεια των Αγώνων, ενδεχομένως μόνο εφόσον παρουσιαστεί ανάγκη».

Χθες, κατά τη διάρκεια του απογευματινού δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου ΑΒC, ο παρουσιαστής του δελτίου, Πίτερ Τζένινγκς, ανέφερε ότι «400 Αμερικανοί, μέλη των Ειδικών Δυνάμεων θα μετάσχουν σε πολυεθνική δύναμη υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ, με σκοπό την ασφάλεια των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας». «Πρόκειται για συμμετοχή σε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση ασφαλείας που η Ελλάδα θεωρεί αναγκαία, και για την οποία έχει δαπανήσει έως τώρα πάνω από 1 δισ. δολάρια», ανέφερε το ρεπορτάζ του ABC.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή