Αίγυπτος: Νεκρός αστυνομικός σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014 00:19
UPD:00:22
REUTERS/SUHAIB SALEM

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε την Παρασκευή στο Κάιρο, σε συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας που επιχειρούσαν να διαλύσουν τη διαδήλωσή τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου ο αστυνομικός δέχτηκε μια σφαίρα στο στήθος ενώ συνόδευε έναν διαδηλωτή σε μια κλούβα της αστυνομίας, μετά τη διάλυση της συγκέντρωσης.

Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του. Η σφαίρα που τον σκότωσε είχε βληθεί από ένα κοντινό κτίριο, διευκρίνισε το υπουργείο στη σελίδα του στο Facebook.

Η διαδήλωση αυτή στην οποία συμμετείχαν περίπου 300 άτομα, ήταν μια από τις πολλές μικρές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Αιγύπτου και οργανώθηκε έπειτα από την έκκληση της Συμμαχίας κατά του Πραξικοπήματος για μια εβδομάδα κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης από σήμερα, υπό το σύνθημα «Ελευθερία για την Αίγυπτο».

Επικεφαλής της συμμαχίας είναι η Μουσουλμανική Αδελφότητα, η οργάνωση που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική από τις αιγυπτιακές αρχές.

Οι διαδηλώσεις γίνονται μόλις λίγες ημέρες έπειτα από την ανάληψη της προεδρίας από τον πρώην αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή