Σε νοσοκομείο του Τέξας ο λοχίας Μπέργκνταλ

Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014 23:56
UPD:14/06/2014 00:05
REUTERS/REUTERS TV

Ο λοχίας έφτασε στις ΗΠΑ τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευή από τη Γερμανία, με στρατιωτικό αεροσκάφος, ενώ δεν έχει συναντηθεί ακόμη  με τους γονείς του (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Σε στρατιωτικό νοσοκομείο στον Σαν Αντόνιο του Τέξας νοσηλεύεται ο λοχίας Μπόου Μπέργκνταλ, ο οποίος επί πέντε χρόνια ήταν αιχμάλωτος των Ταλιμπάν και απελευθερώθηκε στις 31 Μαΐου.

Όπως ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ η κατάστασή του θεωρείται σταθερή.

Ο λοχίας έφτασε στις ΗΠΑ τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευή από τη Γερμανία, με στρατιωτικό αεροσκάφος, ενώ δεν έχει συναντηθεί ακόμη  με τους γονείς του.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, τόσο που μπορεί να δώσει κατάθεση για όσα του συνέβησαν, ωστόσο δεν έχει ενημερωθεί για τις αμφιβολίες που εκφράστηκαν όσον αφορά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αιχμαλωτίστηκε από τους Ταλιμπάν.

Σημειώνεται ότι ορισμένοι από τους στρατιώτες που υπηρετούσαν μαζί με τον λοχία στο Αφγανιστάν εξέφρασαν την οργή τους υποστηρίζοντας ότι ο τελευταίος είναι λιποτάκτης και ότι εγκατέλειψε τη βάση του κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και στη συνέχεια αιχμαλωτίστηκε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή