Στα 30 εκατ. ευρώ η αξία της ηρωίνης που κατέσχεσαν οι αρχές

Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014 16:27
UPD:20:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Είναι μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες που έχουν εντοπιστεί, εκτός θαλάσσης -όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

A- A A+

Σε περίπου 30 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η αξία της μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, άνω του ενός τόνου, που κατέσχεσαν οι αρχές, μετά την επιχείρηση το βράδυ της Πέμπτης σε Κορωπί και Φιλοθέη.

Είναι μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες που έχουν εντοπιστεί, εκτός θαλάσσης -όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο- δήλωσε το μεσημέρι ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Νίκος Λαγκαδιανός, ο οποίος αναφέρθηκε και στην εκτίμηση των στελεχών της δίωξης νακρωτικών του Λιμενικού για την αξία της ποσότητας που κατασχέθηκε. 

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ, ο κ. Λαγκαδιανός έκανε λόγο για καίριο πλήγμα στα οργανωμένα καρτέλ, ενώ επισήμανε πως η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται. 

Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται ένας εφοπλιστής, ο γιος του και η πρώην συζυγός του, ενώ μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 11 άτομα. 

Οι 11 συλληφθέντες -έξι Έλληνες, εκ των οποίων ένας ανήλικος, και πέντε Τούρκοι υπήκοοι- οδηγήθηκαν υπό δρακτόντεια μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους σε ανακριτή και εισαγγελέα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, κατασχέθηκαν 1.133,420 κιλά ηρωίνης. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης των ναρκωτικών μετέφεραν την ηρωίνη σε αποθήκη σε περιοχή του Κορωπίου και τα συσκεύαζαν σε σάκους μαρμαρόσκονης προκειμένου να τα διακινήσουν τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Κορωπί βρέθηκαν περίπου 500 κιλά, ενώ η υπόλοιπη ηρωίνη βρέθηκε στην οικία του εφοπλιστή στη Φιλοθέη, στην οποία έφθασαν οι Αρχές αξιοποιώντας στοιχεία που απέσπασαν από τους πρώτους συλληφθέντες. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 443 πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης, βάρους άνω του 1 τόνου, καθώς επίσης ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 5,1 γραμ.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν έξι πολυτελή οχήματα τα οποία εμπλέκονται στην παράνομη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών, ένα πιστόλι με μία γεμιστήρα που περιείχε εννέα φυσίγγια και το χρηματικό ποσό των 6.235 ευρώ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης συνεχάρη όσους συμμετείχαν στην επιτυχή επιχείρηση.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή