Θλίψη για τον θάνατο του Άρη Σταθάκη

Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014 12:56
UPD:16:33
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Έφυγε από τη ζωή, στα 71 του χρόνια ο πρώην βουλευτής και δημοσιογράφος Άρης Σταθάκης.

A- A A+

Τα συλλυπητήρια και την βαθιά λύπη τους για τον θάνατο του δημοσιογράφου και πρώην βουλευτή Άρη Σταθάκη εξέφρασαν τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης. Ανακοινώσεις και από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Αν. Σαμαράς: Βαθιά θλίψη

Τη βαθιά του θλίψη και τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άρη Σταθάκη εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας πως εκτός από πρώην βουλευτή της ΝΔ, υπήρξε και προσωπικός του φίλος.

«Η πορεία που είχε στο δημόσιο βίο της Πατρίδας μας ως δημοσιογράφος του ειδικού τύπου, αντιδήμαρχος Αθηναίων και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αποτελεί παράδειγμα προσφοράς, ήθους και αξιοπρέπειας», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Δ. Αβραμόπουλος: Αποχαιρετώ με οδύνη τον Άρη Σταθάκη

Ανακοίνωση για τον θάνατο του δημοσιογράφου και πρώην βουλευτή Άρη Σταθάκη εξέδωσε ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, τονίζοντας ότι αποχαιρετά με οδύνη ένα στενό φίλο και συνεργάτη.

Στην ανακοίνωση του κ. Αβραμόπουλου αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «με οδύνη αποχαιρετώ σήμερα το στενό φίλο και συνεργάτη Άρη Σταθάκη, μία σημαντική προσωπικότητα της δημοσιογραφίας και της Αυτοδιοίκησης, ο οποίος για δεκαετίες υπηρέτησε με αφοσίωση το λειτούργημά του -εξαιρετική η προσφορά του στην υπόθεση της οδικής ασφάλειας- και την Πόλη των Αθηνών, ως Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος.

Ο Άρης, ο καλός μου φίλος και στενός συνεργάτης, αγαπήθηκε και τιμήθηκε από τους πολίτες αλλά και από όλους με όσους συνεργάστηκε και υπήρξε ένας εκ των βασικών συντελεστών της δημαρχιακής μου θητείας, από το 1994 έως το 2002, συμβάλλοντας με τις γνώσεις, την εμπειρία και την ικανότητά του να συνθέτει στην δημιουργική εκείνη εποχή που άλλαξε την Αθήνα.

Θα νοσταλγώ πάντα την παρουσία του στο πλευρό μου τα χρόνια εκείνα και στέκομαι με σεβασμό, τιμή και αναγνώριση στην προσφορά του.

Στην οικογένειά του εκφράζω την συμπαράσταση και τα θερμά μου συλλυπητήρια».

 Ευ. Μεϊμαράκης: Ήθος, μαχητικότητα και δυναμισμός χαρακτήριζαν τον Άρη Σταθάκη

Στην συλλυπητήρια ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Βουλής, τονίζει τα ακόλουθα: «Με θλίψη  πληροφορήθηκα την απώλεια του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. και  φίλου μου, Άρη Σταθάκη. Εκείνο που τον χαρακτήριζε ήταν το ήθος, η μαχητικότητα και ο δυναμισμός του για τις ιδέες και τις απόψεις του, τις οποίες υπηρέτησε με πίστη και αποφασιστικότητα.

Δημοσιογράφος, πολιτικός, ξεχώρισε και διακρίθηκε για την επαγγελματική του συνείδηση και την κοινωνική του προσφορά ιδιαίτερα στα ζητήματα που αφορούσαν στην ασφάλεια και στην προστασία των πολιτών.

Θα τον θυμόμαστε όλοι. Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και εμού προσωπικά, εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια προς τους οικείους του».

Σ. Βούλτεψη: Ήταν ένας σημαντικός συνάδελφος

Βαθιά οδύνη για την απώλεια του Άρη Σταθάκη εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, λέγοντας ότι είχε την τύχη να συνεργαστεί μαζί του επί πολλά χρόνια και σε διπλανά γραφεία.

Η κ. Βούλτεψη πρόσθεσε πως υπήρξε ένας καλός φίλος που τίμησε το δημοσιογραφικό λειτούργημα και τον δημόσιο βίο, ένας υπηρέτης του δημοσίου συμφέροντος και του Κοινού Καλού, που θα λείψει από όλους όσοι τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του.

«Θα μας λείψει η αφοσίωσή του στην πατρίδα και στην ενημέρωση, θα μας λείψει το χιούμορ του, θα μας λείψει η ικανότητά του να αντιμετωπίζει όλες τις δυσκολίες της ζωής με γενναιότητα και θάρρος. Ο Άρης έφυγε όρθιος, ακριβώς όπως έζησε. Θα τον θυμόμαστε με αγάπη και σεβασμό για τον αγώνα που με αξιοπρέπεια έδωσε μέχρι τέλους», κατέληξε. 

Φ. Πιπιλή: Αποχαιρετισμός στον Άρη Σταθάκη

«Αγαπημένε συνάδελφε Αρη Σταθάκη. Εσύ πού έκανες σκοπό της ζωής σου να σώσεις ζωές απ' τα τροχαία, πήρες τον ασφαλή δρόμο προς τον ουρανό», έγραψε στο twitter η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή.

Τ. Κουίκ: Έπεσε η καρό σημαία για τον Άρη

Αντίο στο φίλο και για χρόνια συνεργάτη του, είπε μέσω twitter και ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ. «Έπεσε η καρό σημαία για τον Άρη που οδηγούσε, πλέον, σε μια ακραία ειδική διαδρομή της ζωής του», έγραψε ο κ. Κουίκ.

Συλλυπητήρια από ΔΗΜΑΡ

Τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του εκλιπόντος εκφράζει η Δημοκρατική Αριστερά και αναφέρει ότι ο Άρης Σταθάκης διακρίθηκε στον χώρο της δημοσιογραφίας και ειδικότερα στο χώρο των εντύπων αυτοκινήτου, βάζοντας το προσωπικό του στίγμα στο θέμα της οδικής ασφάλειας. 

Γ. Καμίνης: Βαθειά θλίψη για τον θάνατο του Άρη Σταθάκη

Τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς τους οικείους του,  εκφράζει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, για τον θάνατο του δημοσιογράφου και πρώην βουλευτή Άρη Σταθάκη.

Παράλληλα στην ανακοίνωσή του ο κ. Καμίνης τονίζει ότι ο Άρης Σταθάκης υπηρέτησε με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια την πόλη της Αθήνας ως δημοτικός σύμβουλος από το 1999 μέχρι το 2006.

ΕΣΗΕΑ: Θλίψη για την απώλεια του Άρη Σταθάκη

Ανακοίνωση στην οποία εκφράζει τη θλίψη της για τον θάνατο του δημοσιογράφου και πρώην βουλευτή Άρη Σταθάκη, εξέδωσε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα ακόλουθα: «Ο Άρης Σταθάκης, γνωρίζοντας τα μυστικά της οδήγησης από πρώτο χέρι, αφιέρωσε τη ζωή του στα θέματα οδικής ασφάλειας, καθώς, όπως ο ίδιος έλεγε, δεν μπορούσε να βλέπει ένα παιδάκι να πεθαίνει στην άσφαλτο και να αδυνατεί να κάνει κάτι για να το σώσει» αναφέρεται μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών, η οποία υπενθύμιζε ότι ο εκλιπών «το 1992 πήρε το βραβείο Δημοσιογραφίας για την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία, με το σκεπτικό ότι έμαθε τους Έλληνες να φορούν ζώνες ασφαλείας και κράνη».

Η ΕΣΗΕΑ τόνιζε και τα εξής για τον Άρη Σταθάκη: «Υπήρξε δάσκαλος για όλους, καινοτόμησε και προσέφερε πολλά από τη θέση του ως δημοσιογράφος, αλλά και από την ενασχόλησή του με την πολιτική.

Ήταν ένας σπάνιος άνθρωπος με ευαισθησίες, ήθος και αξιοπρέπεια και ο θάνατός του αποτελεί μεγάλη απώλεια για τη δημοσιογραφική οικογένεια. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο και συλλυπείται βαθύτατα την οικογένειά του για τη μεγάλη τους απώλεια».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή